Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2014 14:54

Το Πολυλίμνιο φέτος θα λειτουργήσει με τις αναγκαίες υποδομές που του έλλειπαν

ΚΥΛΙΚΕΙΟ - ΑΠΟΧΩΡΗΤΗΡΙΑ
Πιο φιλόξενος για τους επισκέπτες θα είναι από το καλοκαίρι ο επίγειος παράδεισος που λέγεται Πολυλίμνιο. Προωθείται η λειτουργία κυλικείου και αποχωρητηρίων, καθώς και η λύση του προβλήματος καθαριότητας των μονοπατιών…

(φωτογραφίες)

Όποιος επισκέπτεται το Πολυλίμνιο, στη Χαραυγή της Δημοτικής Ενότητας Βουφράδος του Δήμου Μεσσήνης, μένει έκθαμβος από την εικόνα των λιμνών, του ποταμού και των καταρρακτών, που βρίσκονται μέσα σε μια πυκνή βλάστηση.
Ωστόσο, την εκπληκτική αυτή εικόνα πολλές φορές θολώνει η κατάσταση του τόπου σχετικά με την καθαριότητα αλλά και η ανυπαρξία ενός χώρου στην είσοδο του Πολυλίμνιου, στον οποίο οι επισκέπτες θα μπορούν να πάρουν ένα νερό ή ένα παγωτό για να δροσιστούν ή να επισκεφτούν το αποχωρητήριο.
Όπως ανακοίνωσε όμως ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, προχωρούν άμεσα οι διαδικασίες για την τοποθέτηση ξύλινου οικίσκου στην είσοδο του Πολυλίμνιου, στο οποίο θα λειτουργήσουν κυλικείο και αποχωρητήρια.
Για τη λειτουργία του κυλικείου θα γίνει διαγωνισμός άμεσα και ο ανάδοχος θα αναλάβει παράλληλα την ευθύνη για τον καθαρισμό των μονοπατιών.
Ο κ. Αναστασόπουλος σημείωσε ότι ο οικίσκος θα τοποθετηθεί εκεί που βρίσκεται σήμερα το μεγάλο ξύλινο στέγαστρο και σε γειτονική έκταση που είτε θα αγοραστεί είτε θα μισθωθεί από το Δήμο.
Επιπλέον ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι θα επισκευαστούν οι πινακίδες που οδηγούν τους επισκέπτες στο Πολυλίμνιο και θα τοποθετηθούν και καινούργιες όπου χρειάζεται.
Ακόμη, θα συντηρηθεί ο δρόμος πρόσβασης, ενώ σκοπός είναι να ανακατασκευαστεί ο μικρός δρόμος-μονοπάτι, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να πάνε κατευθείαν στο Πολυλίμνιο, με τα πόδια, μέσα σε λίγα λεπτά, από το κέντρο του χωριού.
Στα σχέδια της δημοτικής αρχής, σημείωσε στο τέλος ο δήμαρχος, είναι να κατασκευαστεί μεγάλο κυλικείο σε δασικό χώρο που επιδιώκεται να παραχωρηθεί από το Δασαρχείο, σε σημείο με εκπληκτική θέα στο Πολυλίμνιο.
Κατά τους θερινούς μήνες το Πολυλίμνιο το επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες Έλληνες και ξένοι τουρίστες, χωρίς όμως να επωφελείται η οικονομία του τόπου στο βαθμό που θα μπορούσε να ωφεληθεί. Τέτοια έργα όμως οπωσδήποτε θα βοηθήσουν ώστε να μένουν περισσότερα χρήματα στην περιοχή και να αυξηθούν ακόμη πιο πολύ οι επισκέπτες.
Στ.Μ.