Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012 03:01

Καθησυχαστικός και αισιόδοξος για το Βιολογικό Καθαρισμό ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ

ΕΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Ο Βιολογικός Καθαρισμός της Καλαμάτας δεν προκαλεί καμία ρύπανση στο Μεσσηνιακό Κόλπο, τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Σαράντος Μαρινάκης, σημειώνοντας ότι έλεγχοι γίνονται πολύ τακτικά και πάντα οι δείκτες είναι εντός των ορίων που θέτουν οι σχετικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όσον αφορά στον εκσυγχρονισμό του Βιολογικού Καθαρισμού, ο κ. Μαρινάκης ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η σχετική προμελέτη και πλέον αναμένεται η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Δήλωσε πολύ αισιόδοξος ότι θα εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες γι’ αυτό το θέμα ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας.

Επίσης, σημείωσε ότι έχουν γίνει επαφές με το υπουργείο Περιβάλλοντος, ώστε ο Δήμος να ενταχθεί και σε πρόγραμμα για τη διαχείριση και επεξεργασία της λυματολάσπης.
Σχετικά με την ύδρευση, ο Σαράντος Μαρινάκης σημείωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλο έργο στην πόλη της Καλαμάτας, με το οποίο θα αντιμετωπιστούν προβλήματα επάρκειας του νερού σε συγκεκριμένες περιοχές. Ακόμη, ανέφερε ότι έχει υποβληθεί εδώ και μήνες στην Περιφέρεια φάκελος για τη χρηματοδότηση έργου αντικατάστασης τμήματος του παλιού δικτύου ύδρευσης στην Καλαμάτα, συνολικού μήκους 58 χιλιομέτρων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 3,5 εκατ. ευρώ.
Τέλος, υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ προσφέρουν σημαντικό έργο, ιδίως σε ό,τι αφορά τις μελέτες, οι οποίες ετοιμάζονται με το μικρότερο κόστος και διακρίνονται για την αρτιότητά τους.
Στ.Μ.