Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 20:43

Πάνω από 250 παιδιά της Μεσσήνης στο κινητό πολυϊατρείο του Χαμόγελου του Παιδιού

«ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»
Περισσότερα από 250 παιδιά θα έχουν επισκεφθεί μέχρι την Παρασκευή το κινητό πολυϊατρείο του Χαμόγελου του Παιδιού, στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης. Τα πολλά ραντεβού που έχουν κλειστεί και τα προβλήματα που διαπιστώνονται, αποκαλύπτουν το πόσο η κρίση πλήττει τη δημόσια υγεία…

Στο κινητό πολυιατρείο, που φέρει το όνομα «Ιπποκράτης» και προσκλήθηκε στη Μεσσήνη από το Δήμο, γίνονται προληπτικές εξετάσεις από παιδίατρους, οδοντίατρους, ωτορινολαρυγγολόγους και οφθαλμίατρους, οι οποίοι προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.
Ο «Ιπποκράτης» προσκλήθηκε από το Δήμο Μεσσήνης και σήμερα η πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης, Ελένη Τσέλιου, μίλησε για το σημαντικό αυτό πρόγραμμα και ευχαρίστησε θερμά το Χαμόγελο του Παιδιού για την ανταπόκρισή του και για τη συνεργασία του με το Δήμο.
Η κοινωνική λειτουργός του Χαμόγελου του Παιδιού, Νίκη Πασχαλίδη, σημείωσε ότι από τις προληπτικές εξετάσεις που γίνονται διαπιστώνονται σε πάρα πολλές περιπτώσεις προβλήματα υγείας που χρειάζονται επιπλέον παρακολούθηση και τόνισε ότι προφανώς η κρίση παίζει το ρόλο της γι’ αυτή την κατάσταση. Η κ. Πασχαλίδη είπε ακόμη ότι το Χαμόγελο του Παιδιού με τον «Ιπποκράτη» εξετάζουν κάθε χρόνο πολλές χιλιάδες παιδιά της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης, σε πολλούς νομούς της χώρας.
Τέλος, ευχαρίστησε θερμά το Δήμο Μεσσήνης, τον Ιατρικό Σύλλογο, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο, το Νοσοκομείο Καλαμάτας, το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης, τους χορηγούς του προγράμματος και κάθε άλλων που βοηθάει στην υλοποίησή του.
Στ.Μ.