Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014 14:07

Προσχώρησε στο συνδυασμό Αναστασόπουλου με βολές κατά Τσώνη και Σαμπαζιώτη

Δημήτρης Γαλιάτσος Δημήτρης Γαλιάτσος

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΛΙΑΤΣΟΣ
Με αναφορές για «οργανωμένα συμφέροντα», που απειλούν να υποθηκεύσουν το μέλλον του Δήμου Μεσσήνης, ο Δημήτρης Γαλιάτσος, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, ανακοίνωσε σήμερα την προσχώρησή του στο συνδυασμό του Στάθη Αναστασόπουλου για τις εκλογές του Μάη…

Ο Δημήτρης Γιαλιάτσος υποστήριξε ότι «οργανωμένα συμφέροντα» ανάγκασαν τον Νίκο Τζώρτζη να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση της δημαρχίας και κατηγόρησε τον υποψήφιο δήμαρχο, Γιώργο Τσώνη, ως υπεύθυνο της διάσπασης της παράταξης του Νίκου Τζώρτζη. Επίσης είπε ότι δεν στηρίζει την υποψηφιότητα του Δημήτρη Σαμπαζιώτη γιατί είναι στη Βουλή υπέρ του μνημονίου και επειδή, αρνούμενος να παραιτηθεί από βουλευτής, δείχνει ότι  δεν βάζει πάνω απ’ όλα το Δήμο Μεσσήνης. Τέλος, τόνισε ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του Στάθη Αναστασόπουλου γιατί με εργατικότητα και προσήλωση δουλεύει για την ανάπτυξη του Δήμου.
Ειδικότερα, ο Δημήτρης Γαλιάτσος είπε για τον Νίκο Τζώρτζη, τον Γιώργο Τσώνη και τον Δημήτρη Σαμπαζιώτη: «Πριν τέσσερα χρόνια η παράταξη Ενωτική Δημοτική Κίνηση κατέβηκε στις εκλογές με αρχηγό τον Νίκο Τζώρτζη. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουμε με ελάχιστες ψήφους. Πριν λίγο διάστημα η ίδια παράταξη θέλησε να ξαναδοκιμάσει να κατέβει στις εκλογές, πάλι με αρχηγό τον Νίκο Τζώρτζη, έναν άνθρωπο ηθικό, έμπειρο σε τεχνικά θέματα, γνώστη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έναν άνθρωπο που η Μεσσήνη έχει τιμήσει για τέσσερις τετραετίες δημοτικό σύμβουλο, έναν άνθρωπο με ήθος που ενδιάφερεται για τα προβλήματα και τους ανθρώπους αυτού του τόπου. Έναν αρχηγό μιας παράταξης που έχασε με λίγους ψήφους και νομίζω ότι δικαιούνταν μια δεύτερη ευκαιρία.
Δυστυχώς αυτό δεν ήταν εφικτό διότι οι τότε «υπεύθυνοι άνθρωποι» για το ότι χάσαμε τις εκλογές είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι που λειτούργησαν κάτω από οργανωμένα συμφέροντα, όπως ξέρουν άλλωστε να το κάνουν και ανάγκασαν τον Νίκο Τζώρτζη να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση της δημαρχίας.
Τα φαντάσματα του παρελθόντος, η αλαζονεία της εξουσίας να γίνουν δήμαρχοι, τα προσωπικά συμφέροντα είναι οι λόγοι που λειτούργησαν να γίνει η διάσπαση της παράταξής μας. Υπεύθυνο της διάσπασης θεωρώ τον Γιώργο Τσώνη και τους ανθρώπους που τον παρότρυναν να προχωρήσει σε ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του χωρίς να περιμένει να συμμετέχει σε δημοκρατική διαδικασία. Γι’ αυτό και δεν μπορώ να συμμετέχω στο συνδυασμό του. Ό,τι έχει σχέση με το συνδυασμό του κ. Σαμπαζιώτη, τον θεωρώ άνθρωπο που έχει στηρίξει το μνημόνιο στα μέχρι τώρα χρόνια της βουλευτικής του θητείας και επειδή δεν επέλεξε ξεκάθαρα μόνο το Δήμο Μεσσήνης, είναι η αιτία που αποφάσισα να μην συμμετέχω στο δικό του συνδυασμό».
Σε ό,τι αφορά την προσχώρησή του στο συνδυασμό του Στάθη Αναστασόπουλου, ο Δημήτρης Γαλιάτσος είπε: «Είμαι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης Δήμου Μεσσήνης με επικεφαλής τον Νίκο Τζώρτζη και υπηρετώντας τον τόπο μου από τη θέση του δ.σ. της μείζονος μειοψηφίας, αποφάσισα, μετά από ώριμη σκέψη να συμμετέχω στις προσεχείς δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό του σημερινού δημάρχου, Στάθη Αναστασόπουλου. Προκειμένου να καταλήξω στη συγκεκριμένη απόφαση συζήτησα με φίλους, συνεργάτες και ανθρώπους που με βοήθησαν να εκλεγώ στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές και έκρινα ότι θα είναι η καλύτερη δυνατή συνεργασία στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για την ανάπτυξη του Δήμου Μεσσήνης, αναγνωρίζοντας την εργατικότητα και προσήλωση του κ. Αναστασόπουλου στο συγκεκριμένο στόχο.
Ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος που υπηρετώ τόσα χρόνια τους πολίτες και τον τόπο που μεγάλωσα, καλώ κάθε κάτοικο της περιοχής και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, που το μέλλον τους ανήκει, να μην αφήσουν τα οργανωμένα συμφέροντα να επικρατήσουν και να υποθηκεύσουν το μέλλον τους, διότι τότε θα είναι πολύ αργά. Ζητώ την εμπιστοσύνη σας για να συνεχίσω τον αγώνα για ανάπτυξη και την πορεία αυτού του τόπου».
Αργότερα, ο Στάθης Αναστασόπουλος σε δηλώσεις του καλωσόρισε τον Δημήτρη Γαλιάτσο στο συνδυασμό του, του ευχήθηκε καλή επιτυχία και τόνισε ότι ο συνδυασμός του κατεβαίνει στις εκλογές με καταξιωμένους υποψήφιους από διάφορους πολιτικούς χώρους, κάτι που αποδεικνύει ότι πρόκειται για ένα καθαρά αυτοδιοικητικό σχήμα.
Στ.Μ.