Δευτέρα, 07 Απριλίου 2014 21:23

Πλαστογράφηση καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση για τα σκουπίδια στην Καλλιρρόη

Κώστας Ρεϊτζόπουλος Κώστας Ρεϊτζόπουλος

«ΣΤΗΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ»
Καταγγελία για πλαστογράφηση της εισήγησης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το σκουπιδοεργοστάσιο στην Καλλιρρόη, κάνουν οι παρατάξεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια και το Δήμο Οιχαλίας. Τονίζουν ότι σύμφωνα με την εισήγηση το σκουπιδoεργοστάσιο πάει να φτιαχτεί επάνω σε σεισμογενές ρήγμα…

Καταγγέλλουν επίσης ότι στη συνάντηση που έγινε στο Μελιγαλά για την υπόθεση, οι διοργανωτές αρνήθηκαν να δώσουν το λόγο στον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια, Νίκο Γόντικα, ακριβώς επειδή θα προέβαινε στις συγκεκριμένες αποκαλύψεις.
Συνέντευξη για το θέμα έδωσε σήμερα στην Τρίπολη ο Νίκος Γόντικας, ενώ το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Οιχαλίας, Κώστας Ρεϊτζόπουλος, υπογράμμισε τα εξής:
«Την ώρα που πρέπει να οργανωθεί ο αγώνας για να μη γίνει το σκουπιδοεργοστάσιο στην Καλλιρρόη, κάποιοι φλυαρούν, διαλογίζονται και φιλολογούν.
Πάνε παρέα με αυτούς που ψήφισαν στο Πε.Συ. το Δεκέμβρη του 2011 και τώρα, πρόσφατα, στη συνεδρίαση για τη μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων της ΤΕΡΝΑ. Η επιλογή της μεθόδου διαχείρισης, η χωροθέτηση των εγκαταστάσεων, η κατασκευή, η λειτουργία, η συντήρηση, η τιμολόγηση, ακόμα και ο έλεγχος, παραδίδουν τα πάντα στην ΤΕΡΝΑ.
Οι καπιταλιστές τύπου ΤΕΡΝΑ νοιάζονται για τη μεγιστοποίηση των κερδών τους και όχι για την υγεία των κατοίκων και το σεβασμό στο περιβάλλον. Γι' αυτό χωροθετούν δίπλα στα σπίτια μας, πάνω σε σεισμογενές ρήγμα στην Καλλιρρόη, σε γη υψηλής παραγωγικότητας, πάνω σε υδροφόρο ορίζοντα.
Φτάνουν στο σημείο να παραποιούν, να αλλοιώνουν και να πλαστογραφούν την εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος στο Πε.Συ. για τη Μ.Π.Ε. της ΤΕΡΝΑ και από τις εννιά σελίδες να παρουσιάζουν τις πέντε! Να αποκρύπτουν ότι ακόμα και η Διεύθυνση της Περιφέρειας εισηγείται ότι δεν μπορεί να ψηφιστεί η Μ.Π.Ε. της ΤΕΡΝΑ γιατί χωροθετεί πάνω σε σεισμογενές ρήγμα στην Καλλιρρόη, γιατί έρχεται σε πάμπολλα σημεία σε αντίθεση με τον δικό τους Περιφερειακό Σχεδιασμό για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.
Αυτά ήθελε να καταγγείλει ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Νίκος Γόντικας. Το ήξεραν και γι' αυτό δεν του έδωσαν το λόγο στη συγκέντρωση που έγινε το Σάββατο 5/4 στο Μελιγαλά, γι' αυτό δεν αντέδρασε κανένας από τους περιφερειακούς συμβούλους εκπροσώπους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ ή όποιων άλλων σχημάτων εμφανιστούν. Άφησαν μόνο να μιλήσει ο εκπρόσωπος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πετράκος και διαβάστηκε μήνυμα του βουλευτή της ΝΔ Σαμπαζιώτη.
Είναι όλοι τους συνένοχοι. Ψάχνουν φόρμουλα για να περάσουν αυτές οι εγκληματικές επιλογές. Δεν είναι τυχαίο ότι και ο Βουδούρης στις πρώτες του δηλώσεις είπε ότι δεν θα ακυρώσει το διαγωνισμό και ότι είναι υπέρ των Σ.Δ.Ι.Τ.
Καμιά επανάπαυση-Κανείς εφησυχασμός
Τώρα από τα κάτω Επιτροπή Αγώνα που θα είναι αποφασισμένη να ξεκινήσει τον αγώνα ΤΩΡΑ και να τον φτάσει μέχρι το ΤΕΛΟΣ.

  • Να μπουν μπροστά οι μηχανές των τρακτέρ στην Καλλιρρόη και στα δίπλα χωριά, να βγουν στους δρόμους τώρα το Πάσχα.
  • Να νιώσουν την οργή και τη δύναμη των οργισμένων κατοίκων.

Μόνο έτσι μπορεί να αποτραπεί το έγκλημα που πάει να γίνει στην περιοχή.
Να μη βρουν την ψήφο τους στην κάλπη για το Περιφερειακό Συμβούλιο, να βγει ενισχυμένο το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ παντού και στο δήμο και στην ευρωβουλή».