Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 19:11

Μοιάζει ανέφικτη η δημιουργία πίστας αγώνων στο αεροδρόμιο της Τριόδου

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ
Απαγορευτικό είναι το κόστος κατασκευής της πίστας αγώνων που οραματίζεται ο Δήμος Μεσσήνης για το παλιό αεροδρόμιο της Τριόδου. Ωστόσο, δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια, αντίθετα θα προχωρήσει στη δημιουργία αυτού του έργου ανά φάσεις.
Σε πρώτη φάση, λοιπόν, επιδιώκει να διαμορφώσει τον περιβάλλοντα χώρο του παλιού αεροδρομίου. Για το σκοπό αυτό, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να υποβληθεί αίτηση χρηματοδότησης, ύψους 450.000 ευρώ, στο ΕΣΠΑ.

Σημειώνεται, ότι η σχετική μελέτη έχει ολοκληρωθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή και μάλιστα το έργο είχε ενταχθεί στο «Θησέα» με 200.000 ευρώ, πλην όμως δεν προχώρησε, γιατί καθυστέρησαν οι απαιτούμενες εγκρίσεις από τον ιδιοκτήτη του χώρου, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.
Σε επόμενη φάση, στόχος είναι να κατασκευαστεί ο απαιτούμενος τάπητας, ώστε να μπορούν να γίνουν αγώνες dragster, αλλά και να δημιουργηθεί κυκλική πίστα για να γίνονται και αγώνες αυτοκινήτων διαφόρων κατηγοριών. Αυτές οι παρεμβάσεις ο Δήμος θα επιδιώξει να γίνουν μέσα από το πρόγραμμα Jessica, με σύμβαση παραχώρησης δηλαδή.
Όσον αφορά στις υποδομές της πίστας, τις κερκίδες, τα καταστήματα και τα πωλητήρια τοπικών αγροτικών προϊόντων, ο σχεδιασμός είναι να γίνουν με το πρόγραμμα σύμπραξης δημόσιου - ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).
Ο δήμαρχος Μεσσήνης, το Σαββατοκύριακο επισκέφθηκε το αυτοκινητοδρόμιο Σερρών και ενημερώθηκε για ό,τι ζήτησε, από τον πρόεδρο της εταιρίας, Ευστράτιο Δημητρίου, και το δήμαρχο, Πέτρο Αγγελίδη. Έτυχε, μάλιστα, να γίνονται αγώνες αυτοκινήτων της Alfa Romeo. Τα έργα υποδομής της πίστας των Σερρών κοστίζουν 20.000.000 ευρώ, ποσό που στις σημερινές οικονομικές συνθήκες είναι αδύνατο να εξασφαλιστεί από το Δήμο.
Πάντως, για να προχωρήσει οτιδήποτε, προϋπόθεση είναι να αλλάξει το παραχωρητήριο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και, ειδικότερα, η προσωρινή παραχώρηση να γίνει μακροχρόνια. Για το σκοπό αυτό, ο δήμαρχος έχει συζητήσει με τον υπουργό, Δημήτρη Αβραμόπουλο, που έδειξε θετική ανταπόκριση.
Στ.Μ.