Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014 17:49

Από τη Πύλο ξεκίνησαν οι ορκωμοσίες των νέων δημάρχων

ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ Δ.ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ 
Με την ορκωμοσία του Δημήτρη Καφαντάρη, που επανεξελέγη δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, ξεκίνησαν οι τελετές ορκωμοσίας όσων πλειοψήφησαν στις δημοτικές εκλογές του Μάη. Ο επανεκλεγείς δήμαρχος δήλωσε αισιόδοξος για τη νέα πενταετία και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά,…

ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ Δ.ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ 
Με την ορκωμοσία του Δημήτρη Καφαντάρη, που επανεξελέγη δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, ξεκίνησαν οι τελετές ορκωμοσίας όσων πλειοψήφησαν στις δημοτικές εκλογές του Μάη. Ο επανεκλεγείς δήμαρχος δήλωσε αισιόδοξος για τη νέα πενταετία και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά,…

…τονίζοντας ότι η συμβολή του είναι σημαντική σε ό,τι αφορά την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων.
Ο Δημήτρης Καφαντάρης επανεξελέγη από την πρώην Κυριακή με 51,63%, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας είναι ο Νικόλαος Καραμπάτος που πήρε 23,97%, της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας ο Ηλίας Κανάκης με 16,87% και της τρίτης ελάσσονος μειοψηφίας η Σοφία Αποστολοπούλου, της Λαϊκής Συσπείρωσης, με 7,54%.
Τους επιτυχόντες όρκισε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, με τον Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως, Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας, Γαβριήλ.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο βουλευτής Μεσσηνίας, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, η νέα αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.
Παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος και Δυτικής Μάνης Γιάννης Μαραμπέας, ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης ο πρώτος πρόεδρος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Δημόπουλος, ο πολιτευτής της Ν.Δ. Μίλτος Χρυσομάλλης, περιφερειακοί σύμβουλοι, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας, Διαμάντης Μητρόπουλος, ο Υπολιμενάρχης Πύλου, Ιωάννης Μακαρούνης, η Προϊσταμένη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλου, Γόνη Διονυσοπούλου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Μαργέλης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Μιχάλης Μιχαήλ, ο Δημήτριος Μανιατάκης και η σύζυγος του κ. Ελένη Ταγωνίδη-Μανιατάκη και ο αντιπρόεδρος της ΤΕΜΕΣ, Νίκος Κατσικερός.
Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, «στη σύντομη ομιλία του, ο επανεκλεγείς Δήμαρχος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης, με δυναμισμό και αποφασιστικότητα μίλησε για την ερχόμενη πενταετία αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα και η καθημερινότητα, για τα οποία απαιτούνται σύμπνοια, συμπόρευση και κοινό όραμα, τα οποία έχουμε… χρειάζεται να αγωνιστούμε όλοι μαζί για την ανάπτυξη του Δήμου Πύλου-Νέστορος, από άκρη σε άκρη. Καλώ σε κοινή συμπόρευση όλες τις παρατάξεις. Ξεκινάμε τη νέα πενταετία με αισιοδοξία, γιατί ξεπεράσαμε τον κάβο, στοχεύοντας πάντα σε ένα Δήμο σύγχρονο, ανθρώπινο και φιλόξενο». Στη συνέχεια δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρωθυπουργό και συνδημότη, κ. Αντώνη Σαμαρά για την σημαντική συμβολή του στην υλοποίηση σημαντικών αναπτυξιακών έργων, καθώς και όλους τους συνεργάτες του και τους δημοτικούς υπαλλήλους για τη συνεργασία, την επιμέλεια και την αφοσίωσή τους στο μεγάλο έργο ανάπτυξης του Δήμου».