Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 02:06

Προσπαθεί ο Δήμος Μεσσήνης για την πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Τρίοδο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΑ
Έχει επισκεφθεί τον υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, έχει φτάσει μέχρι τις Σέρρες για να δει από κοντά το εκεί αυτοκινητροδρόμιο και να ενημερωθεί σχετικά, έχει βάλει το αίτημα στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, τις προάλλες συναντήθηκε και με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντώνιο Τσαντηράκη. Ο λόγος για το δήμαρχο Μεσσήνης, Στάθη Αναστασόπουλο, που είναι αλήθεια ότι προσπαθεί προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός για τη δημιουργία πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού στο αεροδρόμιο της Τριόδου.

Ο δήμαρχος υποδέχθηκε τον Αρχηγό στο γραφείο του στο Δημαρχείο Μεσσήνης, στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, και τον ενημέρωσε για το σχεδιασμό του Δήμου, ο οποίος θα αποδώσει οφέλη όχι μόνο στο Δήμο και ευρύτερα το Νομό, αλλά και στην ίδια την Πολεμική Αεροπορία, στην οποία θα αποδίδεται οικονομικός πόρος.
Το κύριο αίτημα του Δήμου, από το υπουργείο Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, είναι να τροποποιηθεί η σύμβαση παραχώρησης του παλιού αεροδρομίου και ειδικότερα να επιμηκυνθεί η διάρκειά της, ώστε να ενδιαφερθούν να επενδύσουν ιδιώτες και να έχουν το χρόνο να βγάλουν τα έξοδά τους και στη συνέχεια κέρδη.
Ο κ. Αναστασόπουλος τόνισε ότι ο Αρχηγός κατανόησε απολύτως το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, άρα έχει θετική άποψη.
Σε πρώτη φάση, ο Δήμος θέλει να ολοκληρώσει την ασφαλτόστρωση, με χρηματοδότηση από τον πρώην «Θησέα», ώστε να μπορούν να γίνουν αγώνες Dragsters, αλλά και να δημιουργήσει κυκλική πίστα, μέσω του προγράμματος Jessica, για να γίνονται και αγώνες αυτοκινήτων και μηχανών.
Η δεύτερη και μακροπρόθεσμη φάση του σχεδιασμού, είναι να δημιουργηθούν όλες οι απαραίτητες υποδομές, κερκίδες, άλλες εγκαταστάσεις, κτήρια και πωλητήρια τοπικών αγροτικών προϊόντων. Σκοπός είναι, αυτά να γίνουν μέσω του προγράμματος σύμπραξης του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα.
Ο κ. Αναστασόπουλος σημείωσε: «Η θέση της δημοτικής αρχής είναι ότι η ολοκλήρωση μιας τόσο σημαντικής επένδυσης, αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη για το Δήμο μας. Η κατασκευή ενός τόσο σημαντικού έργου θα αποτελέσει πόλο έλξης για πολυάριθμους φίλους του αθλήματος, με αποτέλεσμα την αύξηση των απαιτήσεων σε υποδομές εστίασης και διαμονής, τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και την προβολή και προώθηση των τοπικών μας προϊόντων».
Στ.Μ.