Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014 00:00

Κοινωνικό Μαγειρείο θα λειτουργήσει ο Δήμος Μεσσήνης

Βασίλης Σαραντόπουλος, Στάθης Αναστασόπουλος, Ελένη Τσέλιου-Μουρούφα Βασίλης Σαραντόπουλος, Στάθης Αναστασόπουλος, Ελένη Τσέλιου-Μουρούφα

ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ 
Μια νέα κοινωνική δομή στήνει ο Δήμος Μεσσήνης. Πρόκειται για το Κοινωνικό Μαγειρείο. Εν τω μεταξύ, σήμερα, Πέμπτη, ολοκληρώνεται η διανομή τροφίμων σε έχοντες ανάγκη…

ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ 
Μια νέα κοινωνική δομή στήνει ο Δήμος Μεσσήνης. Πρόκειται για το Κοινωνικό Μαγειρείο. Εν τω μεταξύ, σήμερα, Πέμπτη, ολοκληρώνεται η διανομή τροφίμων σε έχοντες ανάγκη…

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες στο ΚΑΠΗ του Δήμου Μεσσήνης ο δήμαρχος, Στάθης Αναστασόπουλος, η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Ελένη Τσέλιου-Μουρούφα και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, Βασίλης Σαραντόπουλος, παρουσίασαν το σχεδιασμό αναβάθμισης των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου.
Η Ελένη Τσέλιου-Μουρούφα αρχικά σημείωσε ότι για τις γιορτές των Χριστουγέννων διανέμονται τρόφιμα από το Παντοπωλείο του Δήμου σε 120 νοικοκυριά του Δήμου που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. Στα νοικοκυριά αυτά θα προσφερθεί και νωπό κοτόπουλο για τα Χριστούγεννα.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον προγραμματισμό του Δήμου για τη δημιουργία Κοινωνικού Μαγειρείου, το οποίο θα απευθύνεται σε πληθυσμό - στόχο με αντίστοιχες ανάγκες. Αφορά σε μια συνεργασία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών με τις κοινωνικές δομές του δήμου και εθελοντές. Η προεργασία θα γίνεται σε πιστοποιημένο χώρο των Παιδικών Σταθμών και οι δικαιούχοι θα παραλαμβάνουν το φαγητό στο σπίτι τους μέσω του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, είτε θα φιλοξενούνται σε συγκεκριμένο δημοτικό χώρο. Η αναζήτηση των δικαιούχων έχει ήδη ξεκινήσει και το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί κατ’ εκτίμηση στο πρώτο τρίμηνο του 2015.
Από την πλευρά του ο κ. Σαραντόπουλος ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί για την δημιουργία Τράπεζας Αίματος στο Δήμο και για την αγαστή συνεργασία με επιχειρήσεις και επαγγελματίες για την αναβάθμιση της κοινωνικής προσφοράς τους. Ως προς την Τράπεζα Αίματος ο κ. Σαραντόπουλος σημείωσε ότι έχουν ανιχνευθεί αυξημένες ανάγκες σε όλο τον καλλικρατικό δήμο Μεσσήνης. Ήδη έχουν ξεκινήσει και αποστέλλονται επιστολές συνεργασίας προς συλλόγους και φορείς για την εγγραφή τους στο δίκτυο Εθελοντών - Αιμοδοτών του Δήμου Μεσσήνης.
Ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος σημείωσε ότι θα πρέπει οι ενέργειες όλων αυτές τις ημέρες να προσανατολιστούν στην βοήθεια ατόμων που έχουν ανάγκη. Eπ’ ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του ως πρόεδρος του Πελοπόννησος ΚΣΣΑ, ο Δήμαρχος Μεσσήνης δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να αξιοποιήσει πόρους από κοινωνικά προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ και με την παράλληλη ενεργοποίηση του Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, να βοηθήσει τους οικονομικά αδύναμους στο Δήμο Μεσσήνης αλλά και την Περιφέρεια Πελοποννήσου γενικότερα.