Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015 02:07

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης μετά την αλλαγή του δημάρχου

ΑΠΟΦΑΣΗ 188 ΣΕΛΙΔΩΝ! 
Αναρτήθηκε την Πέμπτη η απόφαση (αριθμός 1/2015) του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Καλαμάτας, με την οποία ανακηρύσσεται δήμαρχος Μεσσήνης ο Γιώργος Τσώνης, ενώ ο Στάθης Αναστασόπουλος πηγαίνει στη θέση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας…

ΑΠΟΦΑΣΗ 188 ΣΕΛΙΔΩΝ! 
Αναρτήθηκε την Πέμπτη η απόφαση (αριθμός 1/2015) του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Καλαμάτας, με την οποία ανακηρύσσεται δήμαρχος Μεσσήνης ο Γιώργος Τσώνης, ενώ ο Στάθης Αναστασόπουλος πηγαίνει στη θέση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας…

Η απόφαση είναι 188 σελίδες! Φαίνεται ότι έχει γίνει μια εξαντλητική εξέταση των ενστάσεων που είχαν καταθέσει οι Γιώργος Τσώνης και Στάθης Αναστασόπουλος και υπάρχει αναλυτική αναφορά για κάθε σημείο που αμφισβητούσαν οι δύο διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου.
Με την απόφαση αυτή άλλαξε φυσικά και η σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης. Η παράταξη του Γιώργου Τσώνη βγάζει πλέον 20 δημοτικούς συμβούλους, ενώ η παράταξη του Στάθη Αναστασόπουλου βγάζει εννέα και μένουν έξω βαριά ονόματα του συνδυασμού του, όπως ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλίας Πατσιώτης, οι πρώην αντιδήμαρχοι Σπύρος Κοντοθανάσης και Αναστάσιος Ηλιόπουλος κ.ά.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, στη Δημοτική Ενότητα Μεσσήνης εκλέγονται με την παράταξη του Γιώργου Τσώνη δημοτικοί σύμβουλοι οι: Κωνσταντίνος Τσάμης, Νικόλαος Ξενογιάννης, Χρήστος Καρύδης, Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, Χρήστος Χριστόπουλος, Ανδρέας Τράκας, Νίκος Κοτταρίδης, Αντώνης Νικολόπουλος, Γιάννα Μυστριώτη.
Στη Δημοτική Ενότητα Βουφράδος ο Αναστάσιος Πουλόπουλος.
Στη Δημοτική Ενότητα Τρικόρφου ο Τάσος Τσερπές.
Στη Δημοτική Ενότητα Αίπειας οι Ηλίας Πετρόπουλος και Σπύρος Κρασσακόπουλος.
Στη Δημοτική Ενότητα Ανδρούσας οι Κωνσταντίνος Μπουρίκας και Νικόλαος Χονδρος.
Στη Δημοτική Ενότητα Ιθώμης οι Κώστας Γεωργακόπουλος και Διονύσιος Σταθόπουλος.
Στη Δημοτική Ενότητα Αριστομένους οι Αριστομένης Αδαμόπουλος και Γεωργία Παναγοπούλου-Μπρακουμάτσου.
Στη Δημοτική Ενότητα Πεταλιδίου ο Νίκος Ξαρχάκος.
Από το συνδυασμό του Στάθη Αναστασόπουλου εκλέγεται ο ίδιος ως επικεφαλής στη Δημοτική Ενότητα Μεσσήνης μαζί με τους Γιώργο Αθανασόπουλο και Σάκη Βλαχοδημητρόπουλο.
Στη Δημοτική Ενότητα Αίπειας ο Νίκος Φύκιρης.
Στη Δημοτική Ενότητα Ανδρούσας ο Γιώργος Παπαδόπουλος.
Στη Δημοτική Ενότητα Ιθώμης ο Γιώργος Δαβίλλας.
Στη Δημοτική Ενότητα Αριστομένους ο Τάσος Παπαγεωργίου.
Στη Δημοτική Ενότητα Πεταλιδίου οι Παναγιώτης Γιαννόπουλος και Δημήτρης Γαλιάτσος.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουν εκλεγεί, από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών του Μάη οι Δημήτρης Σαμπαζιώτης, Αθανάσιος Αλεβίζος και
Γιώργος Γρουσουζάκος από την πρώτη ελάσσονα μειοψηφία και ο Κώστας Αποστολόπουλος από τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Με την απόφαση του δικαστηρίου, η παράταξη του Γιώργου Τσώνη έλαβε συνολικά 9.225 ψήφους και η παράταξη του Στάθη Αναστασόπουλου 9.218 ψήφους.
Στ.Μ.