Δευτέρα, 09 Απριλίου 2012 15:29

Χάθηκε Άγγλος ορειβάτης στον Ταΰγετο που συμμετείχε στους αγώνες της Καρδαμύλης

φωτό αρχείου

φωτό αρχείου

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ
Αγνοείται στον Ταΰγετο, στην ευρύτερη περιοχή του Εξωχωρίου, ένας 60χρονος Άγγλος, που συμμετείχε στους ορεινούς αγώνες «Taygetos Challenge», οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο με επίκεντρο την Καρδαμύλη. Για τον εντοπισμό του αναμένεται να σηκωθεί και ελικόπτερο από την Καλαμάτα, ενώ την περιοχή «χτενίζουν» οι έμπειροι εθελοντές του Φυσιολατρικού Συλλόγου Δυτικής Μάνης «Γαία», μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας, άλλοι εθελοντές και φυσικά πυροσβέστες και αστυνομικοί.

Όπως πληροφορηθήκαμε από την πρόεδρο της «Γαίας», Χριστίνα Κωνστάντιου, ο 60χρονος Άγγλος ήρθε για τουρισμό στην περιοχή της Μάνης με τη γυναίκα του, ενώ είναι έμπειρος ορειβάτης και η φυσική του κατάσταση είναι αρκετά καλή.
Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι οι καιρικές συνθήκες από την Κυριακή δεν είναι καθόλου καλές, αντίθετα έχει χαμηλή νέφωση, βροχή και αέρα. Οι εθελοντές και οι δυνάμεις των σωμάτων ασφαλείας τονίζουν ότι η εξεύρεση του Άγγλου είναι μια δύσκολη επιχείρηση, αισιοδοξούν όμως ότι θα τα καταφέρουν, εφόσον και ο ίδιος βρίσκεται σε καλή κατάσταση και έχει βρει κάπου καταφύγιο από τον κακό καιρό.
Στ.Μ.