Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015 17:15

«Αδικηθήκαμε κατάφορα» από το Εκλογοδικείο λέει ο Στ. Αναστασόπουλος

ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΟ ΣΤΕ 
Μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Εκλογοδικείου, που ανακήρυξε δήμαρχο Μεσσήνης τον Γιώργο Τσώνη, ο Στάθης Αναστασόπουλος, σε γραπτή του δήλωση, τονίζει ότι «αδικηθήκαμε κατάφορα» από το δικαστήριο, καλεί το λαό να μην ξεχάσει εκείνον που θεωρεί ότι του στέρησε τη νίκη και…

ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΟ ΣΤΕ 
Μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Εκλογοδικείου, που ανακήρυξε δήμαρχο Μεσσήνης τον Γιώργο Τσώνη, ο Στάθης Αναστασόπουλος, σε γραπτή του δήλωση, τονίζει ότι «αδικηθήκαμε κατάφορα» από το δικαστήριο, καλεί το λαό να μην ξεχάσει εκείνον που θεωρεί ότι του στέρησε τη νίκη και…

…απαντάει σε διάφορες φήμες για οικονομικές και άλλες τακτοποιήσεις, ενώ σημειώνει ότι πολιτικά και αυτοδιοικητικά είναι «παρών»…
Στη γραπτή του δήλωση ο Στάθης Αναστασόπουλος τονίζει:
«Το πρόσφατο δικαστικό αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας στο Δήμο Μεσσήνης, προκάλεσε στη δημοτική μας παράταξη έκπληξη και δυσαρέσκεια, γιατί τόσο η θεώρηση του εκλογικού υλικού, κατά την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων, όσο και η νομική εκτίμησή του, μας παρείχε την βάσιμη βεβαιότητα ότι η διαφορά των δύο συνδυασμών ήταν σαφώς υπέρ του δικού μας. Απορία, μάλιστα, μας προκάλεσε και ο χρόνος έκδοσης της δικαστικής απόφασης, 8 1/2 μήνες μετά τη διεξαγωγή των Δημοτικών Εκλογών και 10 ημέρες προ των Εθνικών Εκλογών.
Επίσης, μας προκάλεσε απορία η επιβεβαίωση της έντονης φημολογίας που διεκινείτο εδώ και δύο μήνες, σχετικά με το τελικό δικαστικό αποτέλεσμα και μάλιστα με τον ακριβή αριθμό της διαφοράς (7) των ψηφοδελτίων.
Για όλους αυτούς τους λόγους και επειδή όπως προαναφέρθηκα θεωρώ ότι αδικηθήκαμε κατάφορα, προσφεύγουμε στο ΣτΕ, το οποίο πιστεύω ότι θα μας δικαιώσει.
Σε αυτό το σημείο θέλω να κάνω μια αναφορά στην περιπέτεια που περάσαμε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και να τονίσω με έμφαση ότι αν κάποιοι πρώην φίλοι μας με την στάση τους δεν δίχαζαν τις τοπικές κοινωνίες εμείς θα βγαίναμε από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό άνω του 60%, διότι είχαμε δουλέψει σκληρά και είχαμε προσφέρει πολλά στον τόπο και τους συμπολίτες μας σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Είμαι όμως βέβαιος ότι ο λαός δεν ξεχνά αυτούς που ακολουθούν διχαστικές πρακτικές και τους ανταμείβει δεόντως την κατάλληλη στιγμή…..
Επιπροσθέτως θέλω να αναφερθώ σε μια σειρά ανυπόστατων, συκοφαντικών και σκόπιμων διαδόσεων που αφορούν το πρόσωπό μου. Λένε δήθεν ότι διορίσθηκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με μισθό πάνω από 2.000 ευρώ. Ξεκαθαρίζω ότι η εν λόγω φημολογία είναι ένα μεγάλο ψέμα.
Προφανώς οι διακινούντες αυτές τις φήμες αισθάνονται ένοχοι και επιδιώκουν την «αποκατάστασή» μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Διαστρεβλώνουν λοιπόν το πραγματικό γεγονός ότι προ ενός μηνός περίπου με τίμησαν οι συνάδελφοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου και με εξέλεξαν Πρόεδρο στο «Πελοπόννησος Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης». Αυτή είναι όμως μια θέση άνευ αμοιβής, κάτι το οποίο ο καθένας μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει.
Εντονότατη επίσης ήταν και η φημολογία για την εξασφάλιση δεύτερης σύνταξης για το άτομό μου. Τους ενημερώνω όλους αυτούς τους συκοφάντες ότι ως εκπαιδευτικός δεν δικαιούμαι καμία άλλη σύνταξη πέραν αυτής του εκπαιδευτικού. Κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν μπορεί να παίρνει δεύτερη σύνταξη ακόμη και αν είχε δύο ή και περισσότερες τετραετίες ως Δήμαρχος. Ας μην αγωνιούν όμως αυτοί που διακινούν αυτές τις συκοφαντικές φήμες για μένα και για το μέλλον μου. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι αυτοδιοικητικά και πολιτικά είμαι παρών, ενεργός και δεν συνταξιοδοτούμαι.
Θέλω σ’ αυτό το σημείο να ευχαριστήσω όλους τους συνδημότες μας για την στήριξή τους και να δεσμευτώ ότι εγώ και οι συνεργάτες μου θα είμαστε δίπλα τους με όλες μας τις δυνάμεις».