Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012 02:35

Πυροσβεστικό κλιμάκιο στο Πεταλίδι και ελικόπτερο στο αεροδρόμιο

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ 
ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΤΗΣ Π.Υ.

Το αίτημα του Δήμου Μεσσήνης για την ίδρυση εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου στο Πεταλίδι, καθώς και για τη στάθμευση πυροσβεστικού ελικοπτέρου στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, παρουσίασε ο δήμαρχος, Στάθης Αναστασόπουλος, στον επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Σωτήρη Γεωργακόπουλο, οποίος τον επισκέφθηκε χθες συνοδευόμενος από τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας, Βασίλη Καπέλιο, και τους συνδικαλιστές πυροσβέστες, Γιάννη Μωραγιάννη και Γρηγόρη Σκιαδόπουλο.

Όσον αφορά στο αίτημα για το εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Πεταλιδίου, ο δήμαρχος τόνισε ότι ο φάκελος με το αίτημα ολοκληρώνεται και το αμέσως προσεχές διάστημα θα υποβληθεί στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος.
Κατά τα άλλα ο δήμαρχος Μεσσήνης ενημέρωσε ότι οι υδατοδεξαμενές που βρίσκονται στην περιφέρεια του Δήμου είναι γεμάτες και σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ έγκαιρα έχουν γίνει και οι προμήθειες του Δήμου σε υλικά πυρόσβεσης και σε ασυρμάτους με τους οποίους τα πληρώματα των πυροσβεστικών οχημάτων του Δήμου θα έχουν άμεση επικοινωνία με την πυροσβεστική υπηρεσία. Περαιτέρω, ο δήμαρχος ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθεί συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας και καθαρισμός των πρανών με τα ιδιόκτητα τρακτέρ του Δήμου, αλλά  και καθαρισμός των οδών αντιπυρικής προστασίας.
Τέλος, τόσο ο δήμαρχος όσο και ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας, υπογράμμισαν την πάρα πολύ καλή και αποτελεσματική συνεργασία που έχουν ο Δήμος με την Πυροσβεστική.