Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 14:02

Στη Μεσσήνη μαλώνουν για τον Χρήστο Μαλαπάνη…

ΝΕΕΣ ΒΟΛΕΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ 
Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε χθες το βράδυ, στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, με την εμπλοκή του ονόματος του Χρήστου Μαλαπάνη, πρώην δημάρχου Καλαμάτας…

ΝΕΕΣ ΒΟΛΕΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ  
Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε χθες το βράδυ, στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, με την εμπλοκή του ονόματος του Χρήστου Μαλαπάνη, πρώην δημάρχου Καλαμάτας…

Την αφορμή έδωσε επιστολή οκτώ γονέων προς την εφημερίδα Θάρρος, στην οποία καταγγέλλεται ότι η δημοτική αρχή εκδίωξε εθελόντρια από τον Παιδικό Σταθμό Ανδρούσας. Οι γονείς στην επιστολή τους εμπλέκουν τον Χρήστο Μαλαπάνη, υποστηρίζοντας ότι από τη μια ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, συγχαίρει τον πρώην δήμαρχο Καλαμάτας που προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στο Δήμο αλλά από την άλλη έδιωξε την εθελόντρια του Παιδικού Σταθμού.
Ο Στάθης Αναστασόπουλος, πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας σήμερα, επικαλέστηκε τη συγκεκριμένη επιστολή για να σχολιάσει ότι ο Χρήστος Μαλαπάνης λειτουργεί σαν αντί του δημάρχου, σε συσκέψεις που γίνονται στο Δημαρχείο. Σχολίασε δε ότι «αν ο κ. Τσώνης αισθάνεται αδυναμία και χρειάζεται να έχει δίπλα του τον κ. Μαλαπάνη, να το παραδεχθεί δημόσια».
Ο Γιώργος Τσώνης απάντησε ότι ο Στάθης Αναστασόπουλος ζει με το φόβο του Χρήστου Μαλαπάνη, ενώ εκείνος του ανταπάντησε ότι τον πρώην δήμαρχο Καλαμάτας «τον είχαμε αντιπολίτευση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και είχε δηλώσει ότι είμαι ο εργάτης της Νομαρχίας». Επιπλέον όμως ο Στάθης Αναστασόπουλος έκανε την αναφορά ότι το θέμα είναι «αν θα ξεπουληθούν δικαιώματα και συμφέροντα του Δήμου», χωρίς να γίνει περισσότερο σαφής.
Τέλος, ο Γιώργος Τσώνης υπαινίχθηκε ότι ο Στάθης Αναστασόπουλος ενδεχομένως συνδέεται με την επιστολή των γονέων του Παιδικού Σταθμού Ανδρούσας και τις αναφορές στον Χρήστο Μαλαπάνη.
Τέλος, ο αντιδήμαρχος Κώστας Γεωργακόπουλος εξέφρασε την πικρία του που το θέμα του Παιδικού Σταθμού συνδέθηκε με αυτόν τον τρόπο με το όνομα του Χρήστου Μαλαπάνη και μπαίνει σε τέτοιου είδους πολιτική αντιπαράθεση.
Πάντως, σε ό,τι αφορά την εθελόντρια του παιδικού σταθμού που έφυγε με απόφαση της δημοτικής αρχής, τόσο ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Τάσος Τσερπές, απάντησαν ότι ο νόμος απαγορεύει με κατηγορηματικό τρόπο τη δραστηριοποίηση εθελοντών σε Παιδικούς Σταθμούς. «Μπορούμε να αφήνουμε τα παιδιά μας σε εθελοντές;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, που επιπλέον υπογράμμισε ότι ούτε ως σκέψη δεν υπάρχει το κλείσιμο του Παιδικού Σταθμού στην Ανδρούσα, ενώ επιπροσθέτως ο αντιδήμαρχος πρόσθεσε ότι Σταθμός θα αναβαθμιστεί από το Δήμο.
Ακόμη επισημάνθηκε ότι η συγκεκριμένη εθελόντρια, ενώ προσλήφθηκε με σύμβαση ορισμένου χρόνου για τετράωρη, έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του Δήμου ζητώντας να αποζημιωθεί για παροχή οκτάωρης απασχόλησης.
Στ.Μ.