Τετάρτη, 13 Μαϊος 2015 03:00

Άγνοια στη Μεσσήνη για το δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος

Άγνοια στη Μεσσήνη για το δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Καμία ενημέρωση δεν υπάρχει προς τη δημοτική αρχή Μεσσήνης ή τις υπηρεσίες του Δήμου, όσον αφορά την οριστικοποίηση της μελέτης και τη δημοπράτηση του δρόμου Καλαμάτας - Ριζόμυλου, ένα έργο για το οποίο υπάρχουν πολύ σοβαρές επιφυλάξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης…

Μάλιστα από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, φάνηκε να υπάρχει κάποια ενόχληση για τις δηλώσεις στις οποίες προβαίνουν κατά καιρούς οι δήμαρχοι Καλαμάτας και Πύλου - Νέστορος, Παναγιώτης Νίκας και Δημήτρης Καφαντάρης αντίστοιχα, σχετικά με τη δημοπράτηση του δρόμου εντός του προσεχούς διαστήματος.
«Από εμένα μην περιμένετε να ακούσετε δηλώσεις ή απαντήσεις για τις δηλώσεις άλλων. Εγώ θα μιλάω όταν θα υπάρχουν γεγονότα, δεν σχολιάζω δηλώσεις άλλων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης.
Στο ίδιο πλαίσιο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Νίκος Ξαρχάκος, σημείωσε ότι τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει δηλώσεις επανειλημμένες φορές από εκπροσώπους γειτονικών Δήμων, ότι επίκειται η δημοπράτηση του έργου, τόνισε όμως ότι προς το Δήμο Μεσσήνης δεν υπάρχει καμία τέτοια πληροφορία.
Το θέμα μπήκε για συζήτηση από τον σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας, Γιώργο Αθανασόπουλο, που ζήτησε ενημέρωση για το αν έχουν περάσει οι όροι και οι τροποποιήσεις που έθεσε πέρσι το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να γνωμοδοτήσει θετικά επί της μελέτης περιβαλλοντικών όρων.
Ο δε πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Αναστασόπουλος, σημείωσε ότι «εμείς περάσαμε μέσα από την κόλαση για να φέρουμε μια ισορροπία» και να σταματήσουν οι εντονότατες αντιδράσεις ώστε να προχωρήσει το έργο, ζητώντας επίσης ενημέρωση για το αν έχουν γίνει οι αλλαγές που ζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο πέρσι.
Ο αντιδήμαρχος, Νίκος Ξαρχάκος, απάντησε ότι άμεσα θα ξεκινήσει τη διερεύνηση του θέματος ώστε να εξακριβωθεί σε ποια ακριβώς φάση βρίσκεται η υπόθεση, ενώ ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, πρόσθεσε ότι σε συνάντηση που θα έχει προσεχώς με τον γενικό γραμματέα δημοσίων έργων, Γιώργο Δέδε, θα του θέσει αυτά τα ζητήματα.
Στ.Μ.