Παρασκευή, 15 Μαϊος 2015 03:00

Γιατροί σε Λογγά, Πεταλίδι, Πελεκανάδα, Αριστομένη, Μάνεσι, Εύα

ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 
Τα θέματα υγείας έχουν προτεραιότητα για το Δήμο Μεσσήνης, ο οποίος προσφέρει αυτοκίνητο και οδηγό για να πηγαίνουν οι γιατροί στα ιατρεία των χωριών, ενώ παιδίατρος του Κέντρου Υγείας θα παρακολουθούν την υγεία των παιδιών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς…

 

Σήμερα ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, είχε συνεργασία με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης, Αντώνη Κωστόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν για την άμεση στελέχωση Περιφερειακών Ιατρείων του Δήμου, καθώς προσλήφθηκαν γιατροί.
Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Μεσσήνης, «συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Μεσσήνης κ. Γιώργου Τσώνη και του Διευθυντή Κέντρου Υγείας Μεσσήνης κ. Αντώνη Κωστόπουλου. Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η άμεση στελέχωση των περιφερειακών ιατρείων του Δήμου μας. Ειδικότερα, έπειτα από σχετική προκήρυξη, πρόκειται έως τις 10 Ιουνίου να στελεχωθούν τα κάτωθι περιφερειακά ιατρεία του Δήμου μας:
1.      Περιφερειακό Ιατρείο Λογγάς, δεν υπηρετούσε κανένας γιατρός, προσελήφθη ένας
2.      Περιφερειακό Ιατρείο Πεταλιδίου, ενισχύεται με έναν ακόμη γιατρό
3.      Περιφερειακό Ιατρείο Πελεκανάδας, ενισχύεται με έναν ακόμη γιατρό
4.      Περιφερειακό Ιατρείο Αριστομένη, δεν υπηρετούσε κανένας γιατρός, προσελήφθη ένας
5.      Περιφερειακό Ιατρείο Μάνεσι, δεν υπηρετούσε κανένας γιατρός, προσελήφθη ένας
6.      Περιφερειακό Ιατρείο Εύας, δεν υπηρετούσε κανένας γιατρός, προσελήφθη ένας.
Επίσης για τα περιφερειακά ιατρεία Μηλίτσας και Πλατανόβρυσης οι θέσεις θα επαναπροκηρυχθούν καθώς δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον.
Ο Δήμαρχος Μεσσήνης προέταξε για μία ακόμη φορά τη σπουδαιότητα του ανθρώπινου παράγοντα, της κοινωνικής πρόνοιας, της φροντίδας. Συνεπής στο προεκλογικό του όραμα πως θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις κάθε δράση και πρωτοβουλία προς ανακούφιση όλων των δημοτών, ανακοίνωσε στον κ. Διευθυντή πως όταν ανακύπτει πρόβλημα μετάβασής των ιατρών στα περιφερειακά ιατρεία, είναι στην άμεση διάθεση του Κέντρου Υγείας το υπηρεσιακό όχημα του Δημάρχου μετά οδηγού, προκειμένου να μεταβαίνουν απρόσκοπτα στα περιφερειακά ιατρεία.
Επίσης, συμφωνήθηκε η συνεργασία του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης με τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς για την παρακολούθηση της υγείας των παιδιών  από την Παιδίατρο καθώς και η διενέργεια προληπτικών οδοντιατρικών ελέγχων των  εγγεγραμμένων νηπίων που φοιτούν σε αυτούς από Οδοντίατρο του Κ.Υ.».