Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 00:00

Μελέτη για έργα πολλών εκατομμυρίων στον Πάμισο αναλαμβάνει το υπουργείο Υποδομών

Μαρία Δουβίκα,  Αντώνης Κοτσώνης, Γιώργος Τσώνης, Κώστας Γεωργακόπουλος και Νίκος Ξαρχάκος

Μαρία Δουβίκα, Αντώνης Κοτσώνης, Γιώργος Τσώνης, Κώστας Γεωργακόπουλος και Νίκος Ξαρχάκος

ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ Ο Α. ΚΟΤΣΩΝΗΣ 
Ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής Μεσσήνης, το υπουργείο Υποδομών αναλαμβάνει να συντάξει μελέτη για σειρά έργων στον Πάμισο, με σκοπό την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής και τη δημιουργία χώρων αναψυχής. Το πρωί επισκέφθηκαν το Δήμο Μεσσήνης, με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών, Χρήστου...

...Σπίρτζη και του γενικού γραμματέα, Γιώργου Δέδε, ο διευθυντής Εγγειοβελτιωτικών Έργων του υπουργείου, Αντώνης Κοτσώνης, με το στέλεχος της Υπηρεσίας, Μαρία Δουβίκα.
Στο Δημαρχείο οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου μίλησαν με το δήμαρχο, Γιώργο Τσώνη και τους συνεργάτες του, οι οποίοι στη συνέχεια τους ξενάγησαν σε διάφορα σημεία στον Πάμισο, όπου προτείνεται να γίνουν παρεμβάσεις. Ακολούθως έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους, στο Κουλντούκι της Μπούκας.
Ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, αρκέστηκε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς το υπουργείο αλλά και τη συγκίνησή του, τονίζοντας ότι είναι μια σημαντική ημέρα για τον κόσμο του Δήμου Μεσσήνης διότι ένα όραμα φαίνεται να μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.
Ο διευθυντής στο υπουργείο, Αντώνης Κοτσώνης, από την πλευρά του σημείωσε ότι το υπουργείο θα ξεκινήσει τη μελέτη για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Παμίσου και την τουριστική και ψυχαγωγική αξιοποίησή του. Όπως πρόσθεσε, η μελέτη θα αφορά ένα μεγάλο έργο, ο προϋπολογισμός του οποίου πιθανότατα θα ξεπερνά και τα 30.000.000 ευρώ, τα οποία θα επιδιωχθεί να εξασφαλιστούν από ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα.
Όπως διευκρινίστηκε στη συνέχεια η μελέτη θα αφορά την οριοθέτηση του Παμίσου, την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων όπου είναι απαραίτητο, αναπλάσεις, τη δημιουργία ποδηλατόδρομου (η μελέτη του οποίου έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή), χώρους αναψυχής και περιπάτου. Επιπλέον, θα θωρακιστεί το αγκυροβόλιο στο κουλντούκι της Μπούκας.
Στ.Μ.