Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015 16:41

Να κλείσει ο παράνομος σκουπιδότοπος στο Βασιλικό ζητάει η Δήμητρα Λυμπεροπούλου

«ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ»
Τη λειτουργία παράνομου και επικίνδυνου σκουπιδότοπου στο Βασιλικό καταγγέλλει η Δήμητρα Λυμπεροπούλου, επικεφαλής της παράταξης «Πελοπόννησος Οικονολογική», στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Ζητάει το άμεσο κλείσιμό του, ενώ υπογραμμίζει ότι οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι για το περιβάλλον, για πρόκληση πυρκαγιάς αλλά και για κατρακύλισμα των σκουπιδιών στο Βασιλικό σε περίπτωση νεροποντής...

Σε γραπτό της κείμενο σημειώνει η Δήμητρα Λυμπεροπούλου: «Την Τρίτη 11-8-2015 μετά από έγγραφη καταγγελία των κατοίκων του Βασιλικού του Δήμου Οιχαλίας, πραγματοποίησα αυτοψία στη θέση «Άγιος Ηλίας» Δωρίου Δήμου Οιχαλίας σε χώρο ανεξέλεγκτης διάθεσης απόβλητων (ΧΑΔΑ).
Η κατάσταση που διαπιστώθηκε είναι τραγική και αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στο φωτογραφικό υλικό που είναι στη διάθεση σας και το οποίο περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί.
Ένα βουνό από σύμμεικτα απορρίμματα καταλαμβάνει ιδιαίτερα μεγάλη έκταση και μάλιστα σε επικλινές έδαφος που είναι βέβαιον ότι με την πρώτη δυνατή βροχή θα παρασυρθούν και θα καταλήξουν έξω από τα σπίτια των κατοίκων του Βασιλικού.
Αμφιβάλουμε, πέρα από την τήρηση της νομιμότητας, αν έχουν τηρηθεί τα στοιχειώδη όπως η τοποθέτηση ειδικής μεμβράνης για την προστασία του εδάφους από τα στραγγίσματα, μέτρα ασφαλείας και πυροπροστασίας, φύλαξη του χώρου, σχεδιασμός στη συνέχεια για την αποκατάσταση του χώρου κλπ.
Είναι μεγάλες οι ευθύνες της Περιφερειακής αρχής του κ. Τατούλη, μια περιφερειακή αρχή που πρόσφατα στο περιφερειακό συμβούλιο και με αφορμή το δημοψήφισμα τάχα μου κόπτεται για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Αναρωτιόμαστε αν η κατάσταση που επικρατεί με την διαχείριση των απορριμμάτων στον Δήμο Οιχαλίας και δυστυχώς όχι μόνο, συνάδει με την ευρωπαϊκή πορείας της περιφέρειας Πελοποννήσου.
Μεγάλες και οι ευθύνες και της νέας Δημοτικής Αρχής του κ. Σταθόπουλου η οποία έχει δείξει μεγάλη αδράνεια και καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων για το πιο «καυτό» ίσως ζήτημα που απασχολεί την αυτοδιοίκηση στην Πελοπόννησο.
Η περήφανη Μεσσηνιακή γη που βγάζει ποιοτικά προϊόντα και αρχαίο πολιτισμό χάρη σε μας, σε όλους μας, πλέον θα βγάζει και σύμμεικτα απορρίμματα προίκα για τις επόμενες γενεές.
Επειδή θεωρούμε ότι υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων και τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η υγεία τους, το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε έστω και τώρα είναι να κλείσει το συντομότερο δυνατό η συγκεκριμένη χωματερή και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πλήρη αποκατάσταση της".