Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015 15:54

"Να σηκώνουμε τα βάρη ισάξια" είπε ο Μητροπολίτης για την κρίση

Φωτογραφία του Γιώργου Τσερεφού Φωτογραφία του Γιώργου Τσερεφού

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ 
«Να μάθουμε να θυσιαζόμαστε ο ένας για τον άλλο και να σηκώνουμε τα βάρη ισάξια» ζήτησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, κατά το κήρυγμά του στο Μοναστήρι του Βουλκάνου, στη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου…

Η Κοίμηση της Θεοτόκου εορτάστηκε στο Μοναστήρι με πλήθος πιστών και επισήμων. Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της Μητρόπολης, «ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο, προέστη της τελετής υποδοχής της ιεράς και θαυματουργού Εικόνος Παναγίας Βουλκανιωτίσσης από το παλαιό μοναστήρι της επί του όρους Ιθώμη και στη συνέχεια τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο καθολικό της Ιεράς Μονής Βουλκάνου, που είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου.
Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος στους πιστούς, προσδιόρισε τη σχέση Παναγίας και ανθρώπου. «Όπως η μάνα βρίσκεται πάντα διπλά στο παιδί της, έτσι και η Υπεραγία Θεοτόκος, η κατά χάριν μητέρα όλων, δεν εγκατέλειψε ποτέ τον άνθρωπο στο διάβα των αιώνων. Η ζωή και η στάση της Θεομήτορος δίνει κουράγιο κι ελπίδα στον κάθε άνθρωπο, ώστε να βρει τον εν Χριστώ δρόμο του».
Κλείνοντας, αναφέρθηκε στις στιγμές κρίσεις που διανύουμε λέγοντας ότι είναι ανάγκη να ακούσουμε το μήνυμα της Θεοτόκου. «Να μάθουμε να θυσιαζόμαστε ο ένας για τον άλλο και να σηκώνουμε τα βάρη ισάξια. Μόνο τότε θα ξεπεράσουμε την κρίση με λιγότερες δοκιμασίες» κατέληξε.
Στον εορτασμό παρέστησαν η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελ. Αλειφέρη, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Τσώνης, συνοδευόμενος από αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους του δήμου, ο τέως υπουργός Ι. Λαμπρόπουλος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και φορέων της περιοχής».