Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015 22:24

Της Συρίας… γίνεται στην Αρσινόη για την πλατεία του χωριού

ΑΠΕΙΛΕΣ, ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ, ΔΙΧΑΣΜΟΣ… 
«Βρέστε λύση, είναι ντροπή αυτό που γίνεται…»… Αυτή την έκκληση απεύθυναν το βράδυ της Δευτέρας, στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρσινόης και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου. Περιέγραψαν μια εμφυλιοπολεμική και εντελώς άναρχη κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία του χωριού, η οποία παραλίγο να προκαλέσει ακόμη και την αποχώρηση του καθηγητή Πέτρου Θέμελη, ο οποίος ήταν ο ομιλητής σε εκδήλωση για το έργο της Αρχαίας Μεσσήνης…

Πρώτος μίλησε για το πρόβλημα ο πρόεδρος της Κοινότητας, Πέτρος Σγούρος, περιγράφοντας μια κατάσταση απόλυτης αυθαιρεσίας, με αυτοκίνητα να παρκάρουν επάνω στην πλατεία ενώ λίγο πιο πέρα υπάρχει πάρκινγκ, με καταστήματα να «απλώνουν» τα τραπεζοκαθίσματά τους όπου τους βολεύει. Ανέφερε δε ότι η ίδια κατάσταση επικρατούσε και την περασμένη Τετάρτη, στην εκδήλωση όπου ο καθηγητής και υπεύθυνος του αρχαιολογικού έργου στην Αρχαία Μεσσήνη, Πέτρος Θέμελης, επρόκειτο να μιλήσει για το έργο που έχει συντελεστεί από το 1986, που ξεκίνησε τις ανασκαφές, μέχρι σήμερα. Όπως τόνισε, ο καθηγητής εξαιτίας αυτής της αυθαίρετης και απαράδεκτης κατάστασης ήταν έτοιμος να αποχωρήσει.
Ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, επιβεβαίωσε ότι πράγματι έτσι έχει η κατάσταση και πως και ο ίδιος ένοιωσε πολύ άσχημα στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Πρόσθεσε ωστόσο ότι υπάρχει πρόβλημα, ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν ότι η πλατεία ανήκει στο Δήμο, αντίθετα είπε ότι υπάρχει γνωμοδότηση από την περίοδο της προηγούμενης δημοτικής αρχής για τα δικαιώματα που ενδεχομένως έχει η εκκλησία στην πλατεία.
Τόσο ο πρόεδρος της κοινότητας όσο και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, Χρύσα Σγούρου αλλά και ο δήμαρχος Ιθώμης και νυν αντιδήμαρχος Μεσσήνης, Κώστας Γεωργακόπουλος, όπως και ο πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Δαβίλλας, τόνισαν ότι η πλατεία δεν μπορεί παρά να ανήκει στο χωριό, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι στην πλατεία έχουν γίνει έργα εκατομμυρίων από τον καποδιστριακό Δήμο Ιθώμης.
Ιδίως η Χρύσα Σγούρου αλλά και ο Γιώργος Δαβίλλας τόνισαν ότι η κατάσταση είναι απαράδεκτη, ότι έχουν γίνει μέχρι και ξυλοδαρμοί, ότι το χωριό έχει χωριστεί στα δύο και δεν μπορεί ο κόσμος να απολαύσει την πλατεία, ζητώντας να βρεθεί λύση.
Η θέση που εκφράστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ότι θα επιδιωχθεί να βρεθεί λύση άμεσα, είτε με διάλογο με τους εμπλεκόμενους είτε μέσω της δικαστικής οδού.
Στ.Μ.