Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015 12:30

Της Συρίας και στην Άνω Πόλη της Κυπαρισσίας για τα τραπεζοκαθίσματα…

ΤΟ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΣΤΗ ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ! 
Η Άνω Πόλη της Κυπαρισσίας ήταν αυτό το καλοκαίρι από τους προορισμούς της Μεσσηνίας με τη μεγαλύτερη κίνηση. Ωστόσο στα τρία εστιατόρια της Άνω Πόλης, αντί να επικρατεί ικανοποίηση για τους χιλιάδες επισκέπτες, υπάρχει ένταση και αυτό γιατί η δημοτική αρχή προχώρησε σε μια περίεργη και πιθανόν παράνομη αναδιάταξη των χώρων για τα τραπεζοκαθίσματα. Πράγματι μπερδεύτηκαν μέχρι και οι επισκέπτες που δεν γνώριζαν και δεν γνωρίζουν σε ποιο εστιατόριο έχουν τελικά καθίσει…

Την απόφαση της δημοτικής αρχής καταγγέλλει ο Σαράντος Κουκούμης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, μέλος της οικογένειας που έχει το ένα από τα τρία εστιατόρια στην Άνω Πόλη. Η καταγγελία του έχει τίτλο «Πως με κομματικές και ρουσφετολογικές αποφάσεις ο Δήμος Τριφυλίας αλλοιώνει τη φυσική θέση των καταστημάτων» και σε αυτή βάζει στο στόχαστρό του ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Τσίγγανο.
Η καταγγελία έχει ως εξής: «Εδώ και μια εβδομάδα εφαρμόζεται τελικά η 165/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας περί παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στα τρία καταστήματα εστίασης (Κώνσταντου, Διονυσόπουλου-Βελισσαρόπουλου,Κουκούμη), η οποία ανέτρεψε ριζικά την 101/2012 απόφαση  του προηγούμενου ΔΣ και η οποία είχε στηριχθεί στο Ν. 1080/80 και αποκαθιστούσε έστω και λειψά την επί χρόνια παραβίαση της νομιμότητας που παραχωρούνταν με αποφάσεις Δ.Σ. χώρος στο κατάστημα Κώνσταντου, ιδιοκτήτη Αλεξόπουλου στην προβολή  άλλου καταστήματος προς ικανοποίηση κομματικών συμφερόντων. Ενώ δηλαδή, ο Νόμος 1080/80, παρ. 5 ρητά προβλέπει ότι: «Προκειμένου περί πλατειών ένθα προβάλλονται καταστήματα χρησιμοποιούμενα ως καφενεία, εστιατόρια κτλ εις έκαστον εκμεταλλευτήν τούτων παραχωρείται αναλόγως της προσόψεως του καταστήματος αυτού η χρήσις του 70% του αντιστοιχούντος εις την προβολήν του χώρου, το υπόλοιπο δε 30% διατίθεται υπό του δημάρχου εις τους αυτούς εκμεταλλευτάς… Εν περιπτώσει μη χρησιμοποιήσεως  υπο δικαιουμένου του αναλογούντος αυτού κοινόχρηστου χώρου, τούτο δύναται να παραχωρηθεί υπό του δήμου εις εκμεταλλευτάς συνεχόμενων μετ’ αυτού καταστημάτων, αναλόγως της προσόψεώς των», το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας με πρόεδρο την κα. Αλεξοπούλου Σταματία-κόρη του ιδιοκτήτη της ταβέρνας Κώνσταντου- και το Δημοτ. Συμβούλιο στη συνέχεια ,με μια ισχνή πλειοψηφία έγραψαν στα «παλαιότερα των υποδημάτων τους»  τον νόμο και χωρίς καμία λογική, ηθική αλλά και νομική βάση έκαναν αυτή τη ρύθμιση προς ικανοποίηση των συμφερόντων ενός καταστήματος αλλάζοντας ταυτόχρονα την φυσιογνωμία και των τριών καταστημάτων. Έτσι,με τη μεροληπτική αυτή ρύθμιση, αναβάθμισαν το κατάστημα της  κυρίας Κώνσταντου, δίνοντας της απέναντι 17μέτρα πεζοδρόμιο και πλατεία και υποβάθμισαν ταυτόχρονα το κατάστημα της Κουκούμη, που από τη θέση του ήταν σε προνομιακή θέση, δίνοντάς του 9μέτρα απέναντι πεζοδρόμιο και πλατεία, τελείως εκτός της προβολής του καταστήματός της και με πολλά προβλήματα στον συγκεκριμένο χώρο (φρεάτιο αποχέτευσης, βρύση, ανωμαλίες οδοστρώματος και πεζοδρομίου).
Βέβαια το κατάστημα της Κουκούμη είχε ένα σοβαρό μειονέκτημα. Η ιδιοκτήτριά του και η οικογένειά της δεν είναι ψηφοφόροι ούτε της προέδρου της δημοτικής κοινότητας Κυπαρισσίας και των μελών αυτής, ούτε της παράταξης του κ. Δημάρχου.
Ο τραγέλαφος ήταν αναμενόμενος, οι πελάτες μπερδεύονται μη γνωρίζοντας σε ποιο κατάστημα κάθισαν αφού αλλού πιστεύουν ότι πήγαν και από άλλο κατάστημα πάνε να τους πάρουν παραγγελία, να κάνουν χρήση τουαλέτας άλλων καταστημάτων και πολλά άλλα προβλήματα προς όφελος κάποιων και επί ζημία κάποιων άλλων, με πολλά αρνητικά σχόλια απ΄ όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.
Η διοικούσα τον Δήμο παράταξη και προσωπικά ο κ. Δήμαρχος έχουν τεράστιες ευθύνες γι αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώθηκε τις τελευταίες ημέρες και την χωρίς αρχές άνιση μεταχείριση των πολιτών, προϊόν του κομματικού και πελατειακού συστήματος.
Την απόφαση αυτή, εκτός της αντιπολίτευσης όλων των παρατάξεων που την  καταψήφισαν, δεν θέλησαν να την εγκρίνουν είτε δια της αποχής, είτε με αρνητική ψήφο και ορισμένοι σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής, σεβόμενοι τον εαυτόν τους, τον νόμο και την θέση που είχαν πάρει σε προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια.
Εισηγητής και πρωταγωνιστής στην προδήλως νομικά αβάσιμη και άδικη αυτή απόφαση, αλλά και στην υλοποίηση της, ήταν ο αρμόδιος επί της καθαριότητας αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Τσίγγανος.
Ο κ. Τσίγγανος αφού οδηγεί ολοταχώς προς ιδιωτικοποίηση την  καθαριότητα, αφού επιτρέπει εν μέσω Αυγούστου να κάνουν τα απορριμματοφόρα την αποκομιδή των σκουπιδιών καταμεσήμερο στην αγορά της Κυπαρισσίας με αποτέλεσμα να δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο και άλλα πολλά, είναι αυτός που ανέλαβε «εργολαβικά» με υπερβάλλοντα ζήλο να λύσει και τα της Πλατείας της Άνω Πόλης, μιας και οι αρμόδιοι συνάδελφοί του έδειχναν απροθυμία βλέποντας την αδικία που συντελείται.
Είναι ο ίδιος ο κ. Τσίγγανος που στην τοποθέτηση του στο Δ.Σ  στις 22/07/2011 σε παρόμοιας συζήτησης θέμα έλεγε ότι : «… δεν είναι δυνατόν το Δημ. Συμβούλιο να έρθει Αύγουστο μήνα και να πει σε ένα μαγαζί που του δίνει τραπέζια τόσο καιρό «βγάλ’ τα». Αυτό θα πούμε; Θα πούμε στο μαγαζί του κ. Κώνσταντου «βγάλ’ τα;» Για σκεφτείτε αυτό να συνέβαινε σε ένα άλλο μαγαζί» Τώρα που ήρθε η ώρα του άλλου μαγαζιού δε δίστασε να επιστρατεύσει και υπαλλήλους του δήμου ημέρα Σάββατο 8 Αυγούστου, να πετάξουν τα τραπεζοκαθίσματα των άλλων καταστημάτων και να τοποθετήσουν της κας Κώνσταντου, χωρίς καν να έχουν ενημερώσει όλους τους ιδιοκτήτες των άλλων καταστημάτων.
Συνέπεια «λόγων και έργων» και τα σχόλια δικά σας (των αναγνωστών).
Ο κ. Τσίγγανος δεν διστάζει προκειμένου να αμφισβητήσει την εφαρμογή του νόμου 1080/80 περί παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου  στην Άνω Πόλη, προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων ενός και μόνο καταστήματος, να θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία όλων των καταστημάτων με τα νομικίστικα και καινοφανή επιχειρήματά του περί δρόμου ή πλατείας. Ο κ. Τσίγγανος μπορεί να γίνει ο «νεκροθάφτης» της Άνω Πόλης εάν κάποιοι  δεν τον βάλουν στη θέση του.
Βέβαια, ο κ. Παναγιώτης Τσίγγανος έχει κι άλλες «δημοκρατικές ευαισθησίες» και πάει όπου τον καλέσουν, ακόμα και στα εγκαίνια των γραφείων της νεοναζιστικής, φασιστικής, εγκληματικής οργάνωσης της  Χρυσής Αυγής, όπως ομολόγησε στο τελευταίο Δημ. Συμβούλιο.
Οι ιδεολογικές συγγένειες δεν κρύβονται και καλά θα κάνει ο κ. δήμαρχος αντί να μέμφεται μόνο τις παρατάξεις που συνεργάστηκαν με Χρυσαυγίτες για να πάρουν τα «ψηφάκια» και να αναρριχηθούν στην εξουσία, να κοιτάξει μήπως και στη δική του παράταξη εκκολάπτει «το αυγό του φιδιού».
Ο πολιτικός καιροσκοπισμός, η έλλειψη σταθερών θέσεων και αρχών, η παραβίαση της νομιμότητας προς εξυπηρέτηση «κομματικών φίλων» δημιουργούν την εντύπωση στους συνδημότες μας ότι «όποιος έχει μαχαίρι τρώει πεπόνι» κι ότι κάποιοι επιδιώκουν να γίνονται δημοτικοί σύμβουλοι ή πρόεδροι δημοτικών κοινοτήτων για να εξυπηρετήσουν πρώτα και κύρια τα δικά τους συμφέροντα και είναι αυτά που σε τελική ανάλυση αναπαράγουν τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος και οδηγούν το λαό στην καταστροφή.
Καλούμε κάθε τίμιο συνδημότη μας να βγάλει τα συμπεράσματά του».