Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015 15:43

Προς παραχώρηση το κουλντούκι της Μπούκας και το αεροδρόμιο της Τριόδου

Το κουλντούκι στη Μπούκα Το κουλντούκι στη Μπούκα

ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ 
Σε ιδιώτη σκέπτεται να παραχωρήσει ο Δήμος Μεσσήνης, ως πακέτο, για αξιοποίηση, το κουλντούκι στη Μπούκα και το αεροδρόμιο της Τριόδου. Ο σχεδιασμός προβλέπει τη δημιουργία μαρίνας στη κουλντούκι και τη δημιουργία πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού στο αεροδρόμιο της Τριόδου…

Σχετικές αναφορές έκανε ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, κατά τη πρόσφατη συνάντησή του με τους νέους του Δήμου του. Όπως τόνισε, το ενδιαφέρον μεγάλων ομίλων για την αξιοποίηση των δύο αυτών χώρων, ως πακέτο, είναι μεγάλο.
Επίσης ο κ. Τσώνης ανακοίνωσε ότι η μελέτη για σειρά έργων στον Πάμισο, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 30.000.000 ευρώ, προχωράει. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι το προσεχές διάστημα θα επισκεφθεί την περιοχή ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, το οποίο εκπονεί τη μελέτη, Γιώργος Δέδες.\
Ο δήμαρχος Μεσσήνης τόνισε ότι το υπουργείο αλλά και ο Δήμος φιλοδοξούν να κατασκευάσουν έργα στον Πάμισο και να προβούν σε παρεμβάσεις που θα κρίνονται εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και από αρχιτεκτονικής άποψης.
Η μελέτη θα οριοθετήσει τον Πάμισο, θα προβλέπει αντιπλημμυρικά έργα, αναπλάσεις, υποδομές αναψυχής, τη δημιουργία ποδηλατόδρομου, αναψυκτηρίων, γεφυριών για τα ποδήλατα και τους πεζούς στον Πάμισο κ.λπ.
Στ.Μ.