Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015 17:49

Πολύς κόσμος στην Κυπαρισσία για τη γιορτή του Σταυρού και το πανηγύρι

Πολύς κόσμος στην Κυπαρισσία για τη γιορτή του Σταυρού και το πανηγύρι

ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΨΗΣΤΑΡΙΕΣ 
Οπωσδήποτε περισσότερος από πέρσι είναι ο κόσμος που επισκέπτεται την Κυπαρισσία,  για το ιστορικό της εμπορικό πανηγύρι. Το πρωί πραγματοποιήθηκε και η γιορτή για την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην Ευαγγελίστρια και έγινε η περιφορά του στις παράγκες των μικροπωλητών. Παραβρέθηκαν και πολλοί υποψήφιοι βουλευτές, οι περισσότεροι από τη Νέα Δημοκρατία και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)…

Ιδίως χθες το βράδυ η Κυπαρισσία «βούλιαξε» από τον πολύ κόσμο. Στους χώρους του πανηγυριού δεν έπεφτε ούτε καρφίτσα, όπως επίσης και στο λούνα πάρκ που έχει εγκατασταθεί απέναντι από την Ευαγγελίστρια.
Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι στο πανηγύρι λειτουργούν πολλές ψησταριές, που είναι φίσκα στον κόσμο. Θα έλεγε κανείς ότι αυτές τις ημέρες η Κυπαρισσία είναι μια απέραντη ψησταριά. Γι’ αυτό και, χωρίς υπερβολή, σχεδόν όλη η πόλη μυρίζει τσίκνα!
Χαρακτηριστικό επίσης του πανηγυριού είναι ότι χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει το ζωοπάζαρο, που γίνεται στην έξοδο της πόλης προς τα Φιλιατρά. Τσιγγάνοι ιδίως εκθέτουν πολλές δεκάδες άλογα, γαϊδουράκια, φοράδες, ενώ άλλοι πωλητές εκθέτουν για πώληση μοσχάρια, γουρούνια, κουνέλια, κότες, γαλοπούλες και παπιά.

 

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή θρησκευτική τελετή για την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην Ευαγγελίστρια, ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας, Χρυσόστομος, αναφέρθηκε, κατά το κήρυγμά του, στο έργο του Κοσμά το Αιτωλού και στο σταυρό ως σύμβολο της πίστης.
Παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Τριφυλίας Τάκης Κατσίβελας, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη πολλοί άλλοι αυτοδοικητικοί, κυρίως της περιοχής της Τριφυλίας και υποψήφιοι βουλευτές, οι περισσότεροι της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Στ.Μ.