Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 17:50

Αντιδήμαρχοι, επικεφαλής μειοψηφιών και δημοτικοί σύμβουλοι στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ

Δημαρχείο Οιχαλίας, στο Μελιγαλά Δημαρχείο Οιχαλίας, στο Μελιγαλά

ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ 
Δύο αντιδήμαρχοι, δυο επικεφαλής ελασσόνων μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου και τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Οιχαλίας, με κοινή τους δήλωση καλούν τους δημότες να στηρίξουν την Κυριακή στην κάλπη το ΣΥΡΙΖΑ, για να «προχωρήσουμε τη χώρα μας μπροστά χτίζοντας ένα καλύτερο αύριο»…

Πρόκειται για τους εξής αιρετούς του Δήμου Οιχαλίας: Παναγιώτης Κουκής αντιδήμαρχος, Δημήτρης Παναγιωτόπουλος αντιδήμαρχος, Ηλίας Σακελλαριάδης δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής δημοτικής παράταξης, Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής δημοτικής παράταξης, Ιωάννης Μίτζας δημοτικός σύμβουλος, Ιωάνης Μπούζας δημοτικός σύμβουλος, Δημήτριος Μπινίσκος δημοτικός σύμβουλος, Ευστάθιος Τασσιόπουλος δημοτικός σύμβουλος.
Οι κοινή δήλωση που υπογράφουν οι αιρετοί του δήμου Οιχαλίας είναι η εξής: «Η χώρα μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση. Την κρισιμότερη, ίσως, της μεταπολιτευτικής περιόδου. Με την επώδυνη συμφωνία της 12ης Ιουλίου η χώρα απέφυγε το GREXIT, που είχαν σχεδιάσει οι ακραίοι των δανειστών και άνοιξε τη συζήτηση για την απομείωση του χρέους. Ταυτόχρονα όμως αναγκάσθηκε, εκβιαστικά, να συνομολογήσει ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας, που η ανάσχεσή του απαιτεί άμεσες αναπτυξιακές ενέργειες και κοινωνικά μέτρα αντιστάθμισης και διόρθωσης. Ανάσχεση που προϋποθέτει τον ουσιαστικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης.
Οι εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη μας θέτουν επιτακτικά το δίλλημα: ποιος μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές που απαιτούσαν “Υπογράψτε τώρα όποια συμφωνία σας δίνουν”;
Εμείς: Άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, που έχουμε βιώσει πιο έντονα από κάθε άλλον την ανθρωπιστική κρίση και την κατάρρευση των οικονομικών της μέσα από τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα των γαλαζοπράσινων μνημονιακών “success story”.
Εμείς: Αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, που γνωρίσαμε, αυτούς τους δύσκολους 7 μήνες στο ΥΠΕΣ και την Κυβέρνηση, συνομιλητές με ανοιχτά αυτιά και ειλικρινές ενδιαφέρον για συνεργασία στην επίλυση των προβλημάτων (προϋπολογισμός “κόκκινων” δήμων, επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας, επαναπρόσληψη Σχολικών Φυλάκων, επισιτιστική βοήθεια, διακοπή άσκησης ένδικων μέσων σε αιρετούς για φιλεργατικές αποφάσεις, κοινωνικά τιμολόγια κλπ.).
Εμείς: Αιρετοί σε Δήμους και Περιφέρειες που συμφωνούμε με τις κατευθύνσεις του Κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για:
-          Περιφερειακή συγκρότηση του κράτους, με εκτεταμένη μεταφορά πόρων, εξουσιών και αρμοδιοτήτων από το κέντρο προς τους περιφερειακούς και τοπικούς δημόσιους θεσμούς. Πολιτική επιλογή που οφείλει να είναι η αφετηρία για τη θεσμική ανασυγκρότησή του.
-          Αποκέντρωση, με αποτελεσματική διοίκηση και ισχυρή αυτοδιοίκηση και με βασικά στοιχεία του νέου σχεδιασμού της χώρας μας την επικουρικότητα, τον δημοκρατικό προγραμματισμό και τον διαρκή κοινωνικό έλεγχο.
Καλούμε όλους και όλες να υπερψηφίσουν τους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ.
Να προχωρήσουμε τη χώρα μας μπροστά χτίζοντας ένα καλύτερο αύριο».