Πέμπτη, 10 Μαϊος 2012 19:50

Ερευνητικό κέντρο παγκόσμιας στάθμης σχεδιάζεται για την Πύλο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ 
Συνεργασία με αντικείμενο την ανάδειξη της Πύλου ως ερευνητικού κέντρου και την προσέλκυση επιστημόνων από όλο τον κόσμο, είχαν σήμερα στην έδρα του Δήμου Πύλου-Νέστορος ο δήμαρχος, Δημήτρης Καφαντάρης, με τον πρόεδρο του «Δημόκριτου» Νίκο Κανελλόπουλο, τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, τον διευθυντή του Ινστιτούτου «Νέστωρ» στην Αθήνα Γιώργο Σαββίδη και τον επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Νίκο Ζαχαριά.

Ο δήμαρχος τόνισε στους φιλοξενουμένους του ότι ο Δήμος στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την πραγματοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων, ενώ ο πρόεδρος του Δημόκριτου δήλωσε ότι θα συμβάλει στη δημιουργία κέντρου εκπαίδευσης στην περιοχή, με καινοτόμα αντικείμενα όπως τη νανοτεχνολογία, την αρχαιομετρία, την πληροφορική. Επίσης, τόνισε ότι προωθεί τη διοργάνωση συνεδρίων, διαλέξεων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων, προκειμένου το ευρύτερο κοινό να γνωρίσει το έργο των ερευνητών. Την προσπάθεια αυτή διαβεβαίωσε ότι θα υποστηρίξει και ο πρόεδρος της πανεπιστημιακής σχολής, που σημείωσε ότι ο προγραμματισμός προβλέπει τη λειτουργία στην Πύλο Εργαστηρίου Ενάλιας Αρχαιολογίας και Αρχαιομετρίας, το οποίο θα ανεβάσει σε υψηλότερο επίπεδο - και διεθνώς - το πανεπιστήμιο της περιοχής μας.
Η συνάντηση έκλεισε με την κοινή διαπίστωση από όλες τις πλευρές ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να γίνει η έρευνα το καινοτόμο εξαγώγιμο προϊόν της περιοχής και τη δέσμευση για την προώθηση των απαραίτητων ενεργειών προκειμένου να το υλοποιήσουν.