Κυριακή, 13 Μαϊος 2012 13:32

Ποδηλατοδρόμους στη Μεσσήνη, τον Πάμισο και τη Μπούκα, ζητούν οι μαθητές του Νησιού

ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΟ 
ΣΧΕΔΙΟ Ο ΔΗΜΟΣ

Οι μαθητές και γενικά η νεολαία το προτείνουν, η δημοτική αρχή το θέλει και το επιδιώκει, οπότε μένει να βρεθεί τρόπος για να γίνουν τα σχέδια έργα. Ο λόγος για τη δημιουργία ποδηλατόδρομου στην πόλη της Μεσσήνης αλλά και στην παραλιακή περιοχή.

Προχθές η μαθητική ομάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του ΕΠΑΛ Μεσσήνης, με τους συνοδούς καθηγητές, επισκέφθηκε το δήμαρχο Μεσσήνης, Στάθη Αναστασόπουλο, και του παρουσίασε την ερευνητική εργασία της με θέμα «Το ποδήλατο στη ζωή μας». Συγκεκριμένα, κατέθεσαν στο δήμαρχο μια σειρά σχεδίων με προτάσεις για τη δημιουργία ποδηλατόδρομου στην πόλη της Μεσσήνης αλλά και στην παραλιακή ζώνη. Επίσης, κατέθεσαν τις απόψεις τους για την ανάγκη λειτουργίας ενός ποδηλατόδρομου στη Μεσσήνη και τις πολλαπλές ωφέλειες από αυτή τη δραστηριότητα, που σχετίζονται με τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, την ευκολότερη διαχείριση της κυκλοφορίας, τον περιορισμό των προβλημάτων εξεύρεσης πάρκινγκ, τη σωματική άσκηση και τις ευεργετικές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών.
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τα παιδιά για την όμορφη και περιβαλλοντικά υπεύθυνη πρωτοβουλία τους και παράλληλα τους ενημέρωσε ότι, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, η δημοτική αρχή έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία αποτύπωσης ενός δικτύου δρόμων εντός της πόλης, αλλά και προς τον Πάμισο και την παραλία της Μπούκας, ώστε να προχωρήσει η μελέτη κατασκευής ποδηλατόδρομου. Αυτό που μένει να βρεθεί είναι το χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την υλοποίηση του έργου.
Τέλος, ο δήμαρχος προσέφερε στους μαθητές βιβλία για την περιοχή, τα προϊόντα της, τα μνημεία και τον πολιτισμό της, ώστε να τα βάλουν στη σχολική βιβλιοθήκη και να τα διαβάσουν για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με την ιστορική κληρονομιά του τόπου.