Κυριακή, 13 Μαϊος 2012 15:56

Ξεμπλέκεται η υπόθεση για την ανέγερση Περιφερειακού Ιατρείου στο Πεταλίδι

ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ 
ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΑΛΥΡΑ

Ξεμπλόκαρε, φαίνεται, η υπόθεση με το οικόπεδο του Δήμου Μεσσήνης στο Πεταλίδι, στο οποίο πρόκειται να ανεγερθεί το Περιφερειακό Ιατρείο. Το τοπογραφικό του οικοπέδου δεν ήταν σωστό, γι’ αυτό και έχει καθυστερήσει η ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο ΕΣΠΑ.

Το ξεμπλοκάρισμα έγινε σε συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο Μεσσήνης ο δήμαρχος, Στάθης Αναστασόπουλος, με τον διοικητή του Νοσοκομείου, παρουσία των δικηγόρων του Δήμου και του Νοσοκομείου, Γιάννη Αθανασόπουλου και Χρήστου Αρχοντή αντίστοιχα, καθώς και της συμβολαιογράφου Ιφιγένειας Ρουσάκη.
Πρόκειται για ένα απόλυτα ώριμο έργο, ο φάκελος του οποίου τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί στην Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ προκειμένου να εγκριθεί και να χρηματοδοτηθεί η υλοποίηση του. Το σύνολο των απαιτούμενων μελετών του έργου ολοκληρώθηκαν σταδιακά, με τη συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μεσσήνης και της ΔΕΠΑΝΟΜ, η διορθωτική πράξη δε του συμβολαίου, είναι το τελευταίο στάδιο των απαιτούμενών ενεργειών για την ωρίμανση του.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν και οι διαδικασίες για την έναρξη της προσπάθειας υλοποίησης νέου Περιφερειακού Ιατρείου στην Τοπική Κοινότητα της Βαλύρας. Ο διοικητής του Νοσοκομείου έχει ήδη ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα του Δήμου, γι αυτό και στο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες, θα αποφασιστεί η παραχώρηση οικοπέδου  ιδιοκτησίας του Δήμου  στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για να ξεκινήσουν οι μελετητικές ενέργειες και οι προσπάθειες χρηματοδότησης.
Τέλος, εξετάσθηκαν θέματα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και προωθήθηκαν οι ενέργειες εκείνες, ώστε μέχρι τέλους Μαΐου όλα τα Περιφερειακά Ιατρεία να έχουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό, δηλαδή ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκτυπωτές, internet κλπ. Αυτό θα υλοποιηθεί κατόπιν συνεργασίας των υπηρεσιών Δήμου Μεσσήνης και Νοσοκομείου Καλαμάτας.