Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016 12:26

Φοιτητές του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στην Πύλο

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Εκπαιδευτικό ταξίδι στο Δήμο Πύλου - Νέστορος πραγματοποίησαν τις δυο προηγούμενες μέρες φοιτητές του Πανεπιστήμιου της Νέας Υόρκης και συγκεκριμένα του Campus του Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων...

"Χθες το απόγευμα επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Πύλου - Νέστορος, προκειμένου να γνωρίσουν το δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη, ο οποίος τους καλωσόρισε και τους μίλησε για τη μακραίωνη ιστορία και το φυσικό κάλλος του τόπου, ενώ οι φοιτητές τον ενημέρωσαν για τις σπουδές τους. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα αναγνώρισαν τη γραφικότητα της περιοχής και τις δυνατότητες τουρισμού που προκύπτουν, ενώ από τη συζήτηση δεν έλειψε το σημαντικό θέμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και της διαχείρισης των ζητημάτων του Δήμου Πύλου - Νέστορος.
Μια μέρα πριν, οι φοιτητές του Πανεπιστήμιου της Νέας Υόρκης με τον υπεύθυνο καθηγητή Φίλιππο Μήτση, επισκέφθηκαν τη Μεθώνη και το Πνευματικό Κέντρο, ώστε να πραγματοποιήσουν διάλεξη με θέμα τη Δημοκρατία. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα επισκέφθηκαν επίσης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , το Ελληνικό Κοινοβούλιο και την Αρχαία Μεσσήνη.
Από τη μεριά του ο κ. Μήτσης ευχαρίστησε τον κ. Καφαντάρη, τόσο για τη φιλοξενία που τους παρείχε ο Δήμος, όσο και για την άριστη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης" σημειώνεται στο δελτίο Τύπου του Δήμου.