Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 18:02

Ολόκληρο Δημοτικό Συμβούλιο και μόνο ένας υπερασπίστηκε την πρόταση για το ασφαλιστικό…

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ 
Μόνο ένας δημοτικός σύμβουλος από ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο της Μεσσήνης ανέλαβε να υπερασπιστεί την κυβέρνηση για την πρότασή της σχετικά με το ασφαλιστικό. Ήταν ο Σπύρος Κρασσακόπουλος, ο οποίος και καταψήφισε το ψήφισμα του Σώματος για την απόσυρση της κυβερνητικής πρότασης. Το καταψήφισε και ο Κώστας Αποστολόπουλος, όμως η δική του ένσταση είχε να κάνει με την απουσία καταδίκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το ψήφισμα και όχι με την καταδίκη της κυβερνητικής πρότασης…

Την πρόταση για την έκδοση ψηφίσματος έκανε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Τάσος Παπαγεωργίου. Παρουσίασε και σχέδιο ψηφίσματος, στο οποίο υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, ότι η κυβερνητική πρόταση οδηγεί μετά βεβαιότητας στον αφανισμό και την εξόντωση των αγροτών, των επιχειρήσεων, των κτηνοτρόφων, των επιστημονικών και τεχνικών επαγγελμάτων και εν γένει όλων των ελεύθερων επαγγελματιών.
Με το συγκεκριμένο σχέδιο συμφώνησε ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ενώ ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής του δημάρχου Γιώργου Τσώνη (απουσίαζε) Νίκος Ξαρχάκος, τόνισε ότι οπωσδήποτε ο Δήμος Μεσσήνης συμπαραστέκεται στους αγρότες και τους άλλους κλάδους που θίγονται από την κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό, ζήτησε όμως να συγκροτηθεί επιτροπή για να συνδιαμορφωθεί το ψήφισμα, όπως και έγινε.
Από την παράταξη της πλειοψηφίας στην επιτροπή για τη συνδιαμόρφωση του ψηφίσματος συμμετείχε ο Νίκος Κοτταρίδης, που τόνισε ότι ως αγρότης δεν είναι δυνατόν να συναινέσει με την κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό, η οποία πρόσθεσε ότι οδηγεί σε αφανισμό.
Ωστόσο ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Σπύρος Κρασσακόπουλος, διαφώνησε με τις προηγούμενες τοποθετήσεις, υποστηρίζοντας ότι η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό δεν φέρνει μεγαλύτερες επιβαρύνσεις για εκείνους που δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα. Πρόσθεσε ότι πάγια θέση της αριστεράς ήταν να είναι ίδιος ο υπολογισμός της ασφάλισης για τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, κάτι που εισάγεται με τη συγκεκριμένη πρόταση. Ακόμη ο κ. Κρασσακόπουλος σημείωσε ότι όλες οι φιλευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις ψήφισαν τον περασμένο Αύγουστο την παραμονή της χώρας στο ευρώ αλλά και τη μείωση της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τέλος είπε ότι θα συναινούσε μόνο σε ένα ψήφισμα που θα ζητούσε να γίνουν λογικές διορθώσεις εκεί που χρειάζονται.
Ο Κώστας Αποστολόπουλος, δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, τόνισε από την πλευρά του ότι δεν δικαιούνται το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, «οι άνθρωποι που είναι χωμένοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση», «να ανεβαίνουν στα κεραμίδια» για το ασφαλιστικό γιατί «αν ήταν η Ν.Δ. στην κυβέρνηση ίσως θα έκανε χειρότερα, θα έκανε πολύ χειρότερα» από όσα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο εκπρόσωπος της παράταξης που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ επικεντρώθηκε κυρίως στο ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας ότι αυτό το ασφαλιστικό υπακούει στις επιταγές της. Χαρακτήρισε μάλιστα την Ε.Ε. ως «βρωμερό μόρφωμα» και τόνισε ότι «όλη η πηγή του κακού οφείλεται σε αυτή τη μαφία της αλητείας, σε αυτούς τους γκάγκστερ»!
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Χρήστος Χριστόπουλος, μίλησε για φαύλο κύκλο που οδηγεί στην καταστροφή. Όπως σημείωσε, πέντε χρόνια τώρα σε κάθε αξιολόγηση οι δανειστές ζητούν και κάτι διαφορετικό προκειμένου να εκταμιεύσουν τη δόση. Αυτή τη φορά είπε ότι ζητούν το ασφαλιστικό, την επόμενη ενδέχεται να ζητήσουν τη διαχείριση του ταμείου αποκρατικοποιήσεων, τη μεθεπόμενη τη διαχείριση των υδάτων της χώρας, μέχρι να μην μείνει τίποτα.
Ωστόσο ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Γιώργος Αθανασόπουλος, υποστήριξε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ. είχε καταφέρει να σπάσει τον φαύλο κύκλο στον οποίο αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Σώματος.
Στ.Μ.