Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2016 20:14

Οι εθελοντές της Μεσσήνης συνδυάζετε το περίσσευμα ψυχής ακόμα και με την έλλειψη άρτου…

Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ 
Άνθρωποι σαν τα μέλη του Σωματείου Εθελοντών Μεσσήνης έχουν συμβάλει σημαντικά ώστε να αποτραπεί κοινωνική έκρηξη στη χώρα, αναγνώρισε το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε τα γραφεία του Σωματείου και σε μια σεμνή τελετή ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρός του, ύστερα από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης…

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν έξω από τα γραφεία του Σωματείου πολλά μέλη και άλλοι εθελοντές, ενώ ακολούθως η πρόεδρος του Σωματείου, Ντίνα Αντωνάκου-Γκότση, παρουσίασε στον Προκόπη Παυλόπουλο τους σκοπούς και το έργο του φορέα που εκπροσωπεί και τον ευχαρίστησε για την ηθική αλλά και έμπρακτη υποστήριξή του.
Στη συνέχεια η κ. Αντωνάκου-Γκότση επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την τιμητική πλακέτα με την ανακήρυξή του ως επίτιμου προέδρου του Σωματείου.

Εκείνος από την πλευρά του δήλωσε: «Δύο θεσμοί κρατούν ακόμη στον τόπο, η εκκλησία και η οικογένεια. Ύστερα υπάρχουν και μερικοί άνθρωποι που συνδυάζουν μια δύναμη μέσα τους για τον εθελοντισμό, για να προσφέρουν αυτό που μπορούν, συνδυάζουν το περίσσευμα ψυχής ακόμα και με την έλλειψη άρτου, για να το πω έτσι. Ο σύλλογός σας, το Σωματείο σας, αυτός ο εθελοντικός σύλλογος, αυτή η κοιτίδα, η θερμοκοιτίδα ευαισθησίας, είναι ένα παράδειγμα από τα πολλά. Αν βρίσκομαι εδώ είναι όχι μόνο επειδή είμαι Μεσσήνιος, όχι επειδή μεγαλώσαμε μαζί και περάσαμε μαζί από τα ίδια θρανία, αλλά γιατί ήθελα να αναδείξω αυτό που κάνετε και κάνουν και πόσοι άλλοι άνθρωποι. Μέσα από εσάς λοιπόν θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας σε όλους εσάς και να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη γιατί δυστυχώς η πολιτεία δεν καταφέρνει αυτές τις στιγμές να στηρίξει το κοινωνικό κράτος όπως θα έπρεπε. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να ξαναγυρίσουμε σε μέρες όπου το κράτος θα κάνει τη δουλειά του και εσείς θα μπορείτε να ασχοληθείτε με όλα εκείνα για τα οποία σπουδάσατε και αγωνιστήκατε σε όλη σας τη ζωή. Ευχαριστώ πάρα πολύ και είναι εξαιρετική τιμή για μένα».
Στ.Μ.