Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016 18:14

Καταγγελίες Παναγιώτη Αλούπη για τα σκουπίδια και το δήμαρχο

Καταγγελίες Παναγιώτη Αλούπη για τα σκουπίδια και το δήμαρχο

"ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ" 
Καταγγελίες κάνει ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Παναγιώτης Αλούπης για τη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και για τον δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα. Ο δημοτικός σύμβουλος καταγγέλλει ότι ζήτησε έγγραφα από την Υπηρεσία Καθαριότητας σχετικά με την επεξεργασία των απορριμμάτων, τα οποία δεν του δόθηκαν. Συνεχίζει τονίζοντας ότι στη συνέχεια απευθύνθηκε στην εισαγγελέα, που υπέγραψε την αίτησή του για του κοινοποιηθούν τα έγγραφα που ζητάει, τα οποία όμως και πάλι δεν του δόθηκαν! Μετά από όλα αυτά ο Παναγιώτης Αλούπης καταγγέλλει ότι ο δήμαρχος καλύπτει «εν γνώσει του εγκληματικές ενέργειες»!...

Σε σημερινή του ανακοίνωση ο Παναγιώτης Αλούπης σημειώνει: «Τηρώντας την πάγια τακτική της παραπληροφόρησης και της ανακρίβειας η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας παραδέχτηκε μεν πως υπάρχει πρόβλημα στην τήρηση των όρων της σύμβασης (σ.σ. για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα του Ταϋγέτου) υποβιβάζοντας όμως τις καταγγελίες για θάψιμο απορριμμάτων σε... ζήτημα ατελούς λειτουργίας.
Η ισχυριζόμενη παρακράτηση χρημάτων γίνεται βάσει σύμβασης για στάδιο εργασίας (ολοκλήρωση κομποστοποίησης) και όχι δια τις κατάφορες παραβιάσεις της σύμβασης.
Τέλος ο ισχυρισμός του για έλεγχο από Επιστημονικό Ίδρυμα αφορά αποκλειστικά την διαδικασία κομποστοποίησης και όχι για την συνολική λειτουργία της Κινητής Μονάδας Επεξεργασίας Α.Σ.Α..       
Από τα ανωτέρω φαίνεται ότι ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας συνειδητά ψεύδεται επιχειρώντας να απαντήσει  στην ερώτηση –καταγγελία μου στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Μαραθόλακα.
ΕΡΩΤΗΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ 6/2016  Δ.Σ. 
Ερωτάται η Δημοτική Αρχή να μας εξηγήσει την πολιτισμένη (!!!!!!) παρατήρηση στο έγγραφο της Ομάδας Επίβλεψης Διαχείρισης Απορριμμάτων Μαραθόλακας ότι «…η εταιρεία λειτουργεί αυθαίρετα εκτελώντας εργασίες διαμόρφωσης και εκτός του χώρου της «παλαιάς» χωματερής».
Συγκεκριμένα τι ενέργειες προτίθεται να αναλάβει η Δημοτική Αρχή για διερεύνηση της ανωτέρω παρατήρησης –καταγγελίας της Ομάδας Επίβλεψης και ουσιαστικά εάν το έγγραφο αυτό επιβεβαιώνει δικές μου καταγγελίες για θάψιμο σκουπιδιών.
Τέλος καταγγέλλω τον Δήμαρχο Καλαμάτας Π. Νίκα για ενέργειες παρακώλησης του έργου μου στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης Σύμβασης, καλύπτοντας εν γνώσει του εγκληματικές ενέργειες, μη δίδοντας αιτούμενα στοιχεία αγνοώντας και εισαγγελική εντολή.
Κατατέθηκαν σχετικά έγγραφα.   
ΚΑΛΑΜΑΤΑ 18.03.2016
Επισυνάπτονται
      Το σχετικό έγγραφο της αίτησης με εισαγγελική εντολή.
      Το Πρακτικό της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης Σύμβασης… με ημερομηνία 07.02.2016».
Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος απάντησε ότι θα δοθούν στον δημοτικό σύμβουλο τα έγγραφα που έχει ζητήσει, ενώ τόνισε ότι ο Δήμος έχει παρακρατήσει από τις πληρωμές προς την εταιρία που διαχειρίζεται τα σκουπίδια ποσό 600.000 ευρώ περίπου, ακριβώς επειδή δεν ανταποκρίνεται σε συμβατικές της υποχρεώσεις. Ανέφερε επίσης ότι πρέπει να αποφευχθεί οπωσδήποτε το να πλημμυρίσει και πάλι η πόλη σκουπίδια.