Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016 21:16

Ναύπλιο και Άργος "τρώνε" κομμάτι από την ανάπλαση στην παραλιακή της Καλαμάτας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π. ΤΑΤΟΥΛΗ 
Προς «κούρεμα» πάνε τα σχέδια της δημοτικής αρχής για την ανάπλαση της παραλιακής οδού Ναυαρίνου, από τη Φαρών μέχρι το «Φιλοξένια». Η δημοτική αρχή υπολόγιζε ότι και τα 10.000.000 ευρώ του προγράμματος για την αστική ανάπλαση θα τα πάρει η Καλαμάτα, ωστόσο το βράδυ της Δευτέρας ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, ανακοίνωσε ότι στο πρόγραμμα θα μπουν από κοινού και οι πόλεις του Άργους και του Ναυπλίου…

Ο περιφερειάρχης, κατά την εκδήλωση της Αναπτυξιακής Εταιρίας, που έγινε στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, για το νέο πρόγραμμα Leader (για την ακρίβεια πρόγραμμα Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων), αναφέρθηκε γενικότερα στα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ. Σε ό,τι αφορά λοιπόν το πρόγραμμα της αστικής ανάπλασης τόνισε ότι η Καλαμάτα πληροί απόλυτα τα κριτήρια προκειμένου να ενταχθεί σε αυτό. Πρόσθεσε όμως ότι στο ίδιο πρόγραμμα θα ενταχθούν από κοινού το Ναύπλιο και το Άργος, σημειώνοντας ότι από μόνες τους οι δύο αυτές πόλεις δεν θα μπορούσαν να ενταχθούν.
Παρέμβαση έγινε από το δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη, που υπαινίχθηκε ότι είναι άδικο να μη δικαιούνται και οι έδρες των περιφερειακών δήμων να ενταχθούν στο πρόγραμμα της αστικής ανάπλασης, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι στο προηγούμενο ΕΣΠΑ τέτοιες αναπλάσεις μπορούσαν να κάνουν και πάλι μόνο οι πρωτεύουσες των νομών.
Σχετικά ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, σημείωσε ότι οι περιφερειακοί Δήμοι μπορούν να κάνουν αναπλάσεις στο πλαίσιο του προγράμματος χωρικής ανάπτυξης.
Επιπροσθέτως ο Πέτρος Τατούλης παρατήρησε ότι εάν υπάρχει καλή συνεργασία και εάν «λείψουν οι περιττοί λόγοι» τότε η Περιφέρεια θα μπορέσει να επιτύχει ότι και στο προηγούμενο ΕΣΠΑ, δηλαδή να εξασφαλίσει πολλούς επιπλέον πόρους για την ένταξη έργων και την ικανοποίηση αναγκών των Δήμων.
Στ.Μ.