Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016 22:04

Εντυπωσιακή αλλαγή γνώμης του δήμαρχου Καλαμάτας για την Αναπτυξιακή Εταιρία

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ 
Τον περασμένο Νοέμβρη ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, μηδένισε το έργο της Αναπτυξιακής Εταιρίας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «οι Αναπτυξιακές είναι φορείς κακοδιοίκησης και παράκαμψης του δημόσιου λογιστικού, αυτό είναι οι περισσότερες»! Το βράδυ της Δευτέρας όμως ο ίδιος άνθρωπος μίλησε για την Αναπτυξιακή με θερμά λόγια, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «έχει προσφέρει πολύ σημαντικό έργο στο Δήμο Καλαμάτας»!...

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για το νέο Leader (για την ακρίβεια πρόγραμμα Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων), η οποία πραγματοποιήθηκε από την Αναπτυξιακή το βράδυ της Δευτέρας στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, ο δήμαρχος Καλαμάτας τόνισε ως Δήμος Καλαμάτας «δεν έχουμε παράπονο (από την Αναπτυξιακή), το αντίθετο μάλιστα» και ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής, Γιάννη Αργυράκη, σχολιάζοντας ότι έχει εξασφαλίσει μια αντικειμενικότητα όσον αφορά την ένταξη έργων και έχει επιβάλει μια συνεννόηση μεταξύ των εμπλεκομένων. Πρόσθεσε δε ότι το σπίτι του βρίσκεται στην ίδια πολυκατοικία που στεγάζει την Αναπτυξιακή οπότε γνωρίζει καλά ότι ο Γιάννης Αργυράκης εργάζεται καθημερινά.
Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος είχε προβεί σε μηδενιστικές αναφορές για την Αναπτυξιακή όταν κλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο, τον περασμένο Νοέμβρη, να εγκρίνει τη διάλυση του Διανομαρχιακού Φορέα Ανάπτυξης Ταϋγέτου, τον οποίο διαχειριζόταν η Αναπτυξιακή. Ο Παναγιώτης Νίκας είχε πει τότε ότι ο Φορέας αυτός «δεν έκανε τίποτα, µερικά χρήµατα έφαγαν, δώθε-κείθε, εννοώ σε µελέτες και τέτοια πράγµατα», ενώ, στην πραγματικότητα, ο Φορέας αυτός δεν έκανε καμία μελέτη και δεν προέβη σε καμία δαπάνη παρά μόνο για την κάλυψη των φορολογικών του υποχρεώσεων.
Στ.Μ.