Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 14:37

Στο Μέγαρο Χορού το κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής…

Στο Μέγαρο Χορού το κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής…

…ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΤΕΝΤΑ ΕΙΝΑΙ «ΧΡΕΠΙ» 
Το κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής, το οποίο έχει ιστορία 24 χρόνων, μέσα στα οποία έχουν έρθει στην Καλαμάτα κορυφαίες αθλήτριες από όλη την Ευρώπη, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην ξαναγίνει. Η κύρια αιτία είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται στο κλειστό της «Τέντας», η οποία δυστυχώς έχει τόσα προβλήματα ώστε δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Εκτός αν η διοργάνωση μεταφερθεί στο Μέγαρο Χορού ή αν γίνει το θαύμα και διορθωθεί η Τέντα…

Αυτά τόνισε η εκπρόσωπος του Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας, Βούλα Κουβάτσου, κατά τη εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε χθες το βράδυ η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, «Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες», για τα προβλήματα στο χώρο του αθλητισμού στο Δήμο Καλαμάτας και ειδικότερα στον τομέα του στίβου, του σχολικού αθλητισμού, του αθλητισμού των ατόμων με ειδικές ανάγκες, της γυμναστικής, του μαζικού αθλητισμού.
Η Βούλα Κουβάτσου ανέφερε ότι θα ζητήσει το επόμενο διάστημα να συναντηθεί με το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, προκειμένου να τον ενημερώσει ότι το κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής Καλαμάτας φέτος ήταν η τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε, διότι η «Τέντα» δεν πληροί τα κριτήρια της παγκόσμιας ομοσπονδίας για την αδειοδότηση μιας τέτοιας διοργάνωσης. Πρόσθεσε ωστόσο ότι έχει επισκεφθεί το Μέγαρο Χορού, στο οποίο έχουν γίνει και μετρήσεις στο χώρο, ο οποίος είναι κατάλληλος για τη φιλοξενία αυτής της διοργάνωσης. Ανέφερε λοιπόν ότι θα προτείνει στο δήμαρχο το επόμενο Κύπελλο να γίνει στο Μέγαρο Χορού, εφόσον η Τέντα εξακολουθήσει να βρίσκεται στη σημερινή κατάσταση.
Επάνω στο ίδιο θέμα η Πιπίνα Κουμάντου, επίσης με θητεία στη διοίκηση γυμναστικού σωματείου, ανέφερε ότι είχε επισκεφθεί με παλιά αθλήτρια της ρυθμικής και εκπρόσωπο της ομοσπονδίας το Μέγαρο Χορού, η οποία εντυπωσιάστηκε από το χώρο και τόνισε ότι είναι εξαιρετικός για τη φιλοξενία του κυπέλλου της Καλαμάτας.
Στ.Μ.