Δευτέρα, 04 Απριλίου 2016 13:16

Καλαματιανοί σεφ σε παγκόσμιο διαγωνισμό γαστρονομίας στην Τουρκία

ΛΕΣΧΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 
Τις στολές τους, τους σκούφους τους, τις συνταγές τους ετοιμάζουν οι σεφ της Ελληνικής Ομάδας Γαστρονομίας της Λέσχης Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος, που έχει έδρα στην Καλαμάτα, προκειμένου να ταξιδέψουν στο Bolu της βόρειας Τουρκίας για να λάβουν μέρος σε παγκόσμιο διαγωνισμό γαστρονομίας. Μέλη της ομάδας δύο Καλαματιανοί σεφ, ο Χρήστος Ζέρβας και ο Παρασκευάς Τζινέλης…

Ο διαγωνισμός θα γίνει το τριήμερο από τις 8 έως τις 10 Απρίλη, ενώ πρόεδρος της διοργάνωσης και της διεθνούς κριτικής επιτροπής είναι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος, Παράσχος Αξιώτης.
Η ελληνική ομάδα θα παρουσιάσει συνταγές από την Καλαμάτα, τη Ζάκυνθο και άλλες περιοχές της χώρας.
Ειδικότερα, οι σεφ που συμμετέχουν στην ελληνική ομάδα είναι οι Πάρις Αξιώτης, Χρήστος Ζέρβας και Παρασκευάς Τζινέλης. Χορηγός της ελληνικής ομάδας είναι το Ionian Channel, ενώ στην αποστολή θα συμμετέχει και το συνεργείο της τηλεοπτικής εκπομπής του ίδιου καναλιού «Στα μονοπάτια των γεύσεων», το οποίο θα επισκεφθεί και την Κωνσταντινούπολη για την παρουσίαση μικρασιάτικων γεύσεων. Επίσης, μαζί θα είναι η εκπομπή «Πρόσωπα», με τον Γιώργο Γεωργιάδη.