Δευτέρα, 04 Απριλίου 2016 15:12

Έληξε η δικαστική διένεξη για το οικόπεδο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας

Έληξε η δικαστική διένεξη για το οικόπεδο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας

ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ 
Εκ νέου το Εφετείο Καλαμάτας απέρριψε την αίτηση ανακοπής της εταιρίας η οποία κατείχε το οικόπεδο Λιναρδάκη, στο οποίο χτίστηκε από το Δήμο το Μέγαρο Χορού. Το οικόπεδο είχε βγει σε πλειστηριασμό από την Εθνική Τράπεζα και με αυτή τη διαδικασία πέρασε στην ιδιοκτησία του Δήμου, έναντι ποσού 390.000.000 δραχμών περίπου. Η πρώην ιδιοκτήτρια εταιρία προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά του κύρους του πλειστηριασμού, τα δικαστήρια απέρριψαν την αίτησή της, ακολούθως προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, που ανέπεμψε την υπόθεση στο Εφετείο Καλαμάτας, το οποίο σήμερα εκ νέου απέρριψε την αίτηση ανακοπής. Σε σχετικές δηλώσεις προέβησαν νωρίτερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας και ο πρόεδρος της Φάρις και δικηγόρος, Θανάσης Ηλιόπουλος…

«Είναι μια ιστορία πάρα πολύ παλιά, από το 1996. Εγώ θέλω να τονίσω με έμφαση την προσφορά της οικογένειας Λιναρδάκη στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Καλαμάτας», σημείωσε σχετικά ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, συνεχίζοντας ως εξής: «Βεβαίως ο Δήμος έχει μια συνέχεια. Μπορεί όλα αυτά να συνέβησαν το 1996 και το 1999, εννοώ οι διαδικασίες με τις οποίες ήρθε το συγκεκριμένο οικόπεδο στο Δήμο Καλαμάτας, όμως ο Δήμος έχει μια συνέχεια και στήριξε αυτή τη συνέχεια και τα συμφέροντά του στη δικαιοσύνη».
Ο Θανάσης Ηλιόπουλος σημείωσε από την πλευρά ότι σήμερα εκδόθηκε η απόφαση του Εφετείου (42/2016), «με την οποία απορρίπτεται η ανακοπή της πρώην ιδιοκτήτριας εταιρίας του οικοπέδου στο οποίο σήμερα στεγάζεται το Μέγαρο Χορού, με εμβαδόν 11.815 τ.μ. Με την ανακοπή την οποία είχε ασκήσει ζητούσε να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός -μετά από πολλούς πλειστηριασμούς, που όμως δεν είχαν τελεσφορήσει- με τον κατακυρώθηκε στο Δήμο Καλαμάτας το οικόπεδο, με το ποσό των 390 εκατ. δρχ.».
Ο Θανάσης Ηλιόπουλος τόνισε ότι κλείνει πλέον οριστικά το θέμα σχετικά με την ιδιοκτησιακή κατάσταση του οικοπέδου, ενώ συνεχάρη τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου για τη συνδρομή της στην υπόθεση.
Στ.Μ.