Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016 21:16

Ο δήμαρχος έπιασε το φτυάρι…

Π.ΝΙΚΑΣ 
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ξέρει και από γεωπονική… Φαίνεται και στη φωτογραφία, όπου έχει πιάσει το φτυάρι και δείχνει στους εργάτες πως φυτεύονται τα δέντρα, στις εργασίες που γίνονται για το «παρασίνισμα» της περιοχής του νεκροταφείου…

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου, «εξήντα ένα νεαρά δένδρα φυτεύθηκαν σήμερα, Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, στην Καλαμάτα, στην πλατεία Κοιμητηρίου και στην οδό Μητροπολίτου Μελετίου. Τα δένδρα που έχουν επιλεγεί για το συγκεκριμένο σημείο είναι κυπαρίσσια ορθόκλαδα και ενδιάμεσα θα φυτευθούν θάμνοι. Επίσης, θα υπάρξει εκτεταμένη επιπλέον φύτευση και εντός του Κοιμητηρίου.
Θα ακολουθήσει αύριο η φύτευση πλατανιών στην πλατεία Υπαπαντής και στα νέα πεζοδρόμια του Ασπροχώματος, από τον κόμβο Ζαφείρη μέχρι τον κόμβο προς Μεσσήνη.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας παρέλαβε χθες 275 νεαρά δένδρα, όπως πλατάνια, μουριές, κυπαρίσσια γλαυκά, κυπαρίσσια ορθόκλαδα, φωτίνιες κ.ά., σε εφαρμογή σύμβασης προμήθειας, ενώ θα ακολουθήσει η αποστολή έτερου φορτίου. Πέραν των προαναφερθέντων σημείων, τα δένδρα θα εγκατασταθούν στην οδό Φαρών, στην οδό Ρουμελιώτη στη Φυτειά, στην πλατεία του Ιερού Ναού Ταξιαρχών και αλλού».
Στ.Μ.