Σάββατο, 23 Απριλίου 2016 22:48

Η Καλαμάτα έτρεξε, χειροκρότησε, γιόρτασε, αθλήθηκε…

Η Καλαμάτα έτρεξε, χειροκρότησε, γιόρτασε, αθλήθηκε…

16ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 
Ήταν εξαιρετικό αυτό που έζησε το απόγευμα του Σαββάτου η Καλαμάτα, στο πλαίσιο του 16ου Αγώνα Δρόμου. Έτρεξαν περισσότεροι από χίλιοι μεγάλοι άνθρωποι και περισσότερα από 300 παιδιά. Άλλοι χάρηκαν και μόνο με τη συμμετοχή, άλλοι ενθουσιάστηκαν γιατί δοκίμασαν τις δυνάμεις τους και τόνωσαν την αυτοπεποίθησή τους, άλλοι ένοιωσαν μια ευχάριστη ζήλια, γιατί δεν αποφάσισαν και οι ίδιοι έγκαιρα να τρέξουν. Όλοι πάντως το ευχαριστήθηκαν και το διασκέδασαν. Και επιπλέον έδειξαν ότι η Καλαμάτα είναι μια ιδανική πόλη για τρέξιμο…

Στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων πρώτοι στους άνδρες ήρθαν οι Εμιλιάνο Κάνο από το σύλλογο Δρομέων Υγείας, Χρήστος Τσοχαντάρης από την Τρίπολη, Δημήτρης Μεϊντής από την Αμαλιάδα, Ηλίας Νικολόπουλος, Βασίλης Βασιλείου και Γιώργος Πατεράκης.

Από τις γυναίκες πρώτες στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων ήρθαν η Ελένη Θεοδωρακοπούλου, από τη Μεσσηνία, πρωταθλήτρια σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων, Βιβή Βαγενά από την Πάτρα, Μαρία Δανδουλάκη, Μαρία Χαραλαμποπούλου από την Αρκαδία, Ελένη Εξερτζόγλου από τη Μεσσηνία και Ιωάννα Μπουσδούκου από την Αμαλιάδα.

Έγιναν επίσης και αγώνες δύο χιλιομέτρων για τα παιδιά (και τους γονείς τους) και δέκα χιλιομέτρων δυναμικού βαδίσματος.
Μεταξύ των αγωνιζόμενων μητέρες και πατεράδες με τα παιδιά τους στα καρότσια, άνθρωποι ηλικιωμένοι, ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Νίκος Μπασακίδης, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας Μιχάλης Αντωνόπουλος, δρομείς από διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας, της Πελοποννήσου και της Αθήνας.

Η διοργάνωση ήταν του δραστήριου και δημιουργικού Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, που αφιέρωσε τον αγώνα στο Σύλλογο Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου «Ξαναρχί-ΖΩ». Την υποστήριξαν ο Δήμος Καλαμάτας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ συνέβαλαν χορηγοί και εθελοντές.

Η οργάνωση ήταν εξαιρετική, με επάρκεια υπηρεσιών υποστήριξης των αγωνιζομένων, με δώρα στα παιδιά, με δώρα στους μεγάλους από χορηγούς, με χορούς, τραγούδια και πάνω απ’ όλα με εξαιρετική διάθεση.
Στ.Μ. 

-

-

-

Δημήτρης Μεϊντής, τρίτος στους άνδρες στα 10 χιλιόμετρα

-