Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016 21:33

Μάκαρης στο Μέγαρο Χορού: Μην καταντήσει σαν τα Ολυμπιακά ακίνητα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ Β. ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗ 
Το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας «ακόμα παραμένει ανεκμετάλλευτο από τη δημοτική αρχή», τόνισε σήμερα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Μανώλης Μάκαρης, που επισκέφθηκε το κτίριο με στελέχη του συνδυασμού του, ενώ ενημερώθηκε για το έργο από τον διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Βασίλη Τζαμουράνη. Ο κ. Μάκαρης τόνισε ότι αφενός τα προβλήματα που υπάρχουν με τα τεχνικά της σκηνής και αφετέρου η μη αξιοποίηση του Μεγάρου από τη δημοτική αρχή συνιστούν κινδύνους ώστε το κτίριο αυτό να καταντήσει σαν τα Ολυμπιακά ακίνητα, που κόστισαν πάρα πολλά χρήματα αλλά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες παρέμειναν κλειστά και δεν έφεραν κάποιο όφελος στο κοινό…

«Ουσιαστικά το Μέγαρο Χορού ανοίγει σε τακτική βάση μόνο κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Χορού. Το 2014 είχε εκπονηθεί μία συγκεκριμένη μελέτη διαχείρισης του Μεγάρου Χορού από την Εθνική Τράπεζα. Αυτή η μελέτη δυστυχώς παραμένει ανενεργή και είναι ουσιαστικά ακόμα θολό το τοπίο για τη διαχείριση και αξιοποίηση του Μεγάρου. Πρέπει να τεθεί άμεσα επί τάπητος το συγκεκριμένο θέμα έτσι ώστε να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το Μέγαρο Χορού, το οποίο δεν μπορούμε να το δούμε απομονωμένα από το Φεστιβάλ Χορού αλλά στην ολότητά του έτσι ώστε σε τακτική βάση να διοργανώνονται δράσεις οι οποίες θα αναδεικνύουν και θα αξιοποιούν το μέγιστο των δυνατοτήτων του. Αυτή είναι η πρότασή μας, πρέπει άμεσα να τεθεί επί τάπητος το θέμα της καλύτερης διαχείρισης του Μεγάρου Χορού προς όφελος του Καλαματιανού κοινού» δήλωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης.
Πάντως υπογράμμισε ότι «το Μέγαρο Χορού καλώς έγινε αλλά έπρεπε να είχε γίνει εκ των προτέρων μια μελέτη βιωσιμότητας. Η μελέτη αυτή έγινε το 2014 αλλά η δημοτική αρχή την έχει πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων, δεν την έχει χρησιμοποιήσει».
Ο Μανώλης Μάκαρης αναφέρθηκε και στην απόφαση της δημοτικής αρχής να μεταφέρει τη Σχολή Χορού στο Μέγαρο Χορού, τονίζοντας: «Πρέπει να δούμε αν έχουν γίνει οι κατάλληλες προετοιμασίες ώστε να γίνει ομαλά η εγκατάσταση αλλά να δούμε και το κόστος. Η Σχολή Χορού λειτουργούσε πάρα πολύ αρμονικά στο Ζουμπούλειο Μέγαρο, που είναι ένα κτίριο σύμβολο για την πόλη μας».
Τον Μανώλη Μάκαρη συνόδευσαν από το συνδυασμό του, μεταξύ άλλων, οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής του παράταξης Δημήτρης Φαββατάς και Κώστας Γεωργακίλας, ο κοινοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Νίκος Μπιτσάνης, ο τοπικός σύμβουλος Ασπροχώματος Νίκος Χριστόπουλος, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις Τάσος Πολυχρονόπουλος, το στέλεχος του συνδυασμού Στέλιος Μητσέας.
Στ.Μ.