Τετάρτη, 04 Μαϊος 2016 19:40

Πλήρης αυτοματοποίηση των πάρκινγκ του Νέδοντα τις επόμενες ημέρες

Πλήρης αυτοματοποίηση των πάρκινγκ του Νέδοντα τις επόμενες ημέρες

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ 
Ξεκινούν τη Δευτέρα που έρχεται τα έργα για την πλήρη αυτοματοποίηση των υπαίθριων χώρων στάθμευσης του Νέδοντα και ειδικότερα του κεντρικού και του βόρειου πάρκινγκ. Σε λίγες ημέρες οι οδηγοί θα μπαίνουν στα πάρκινγκ και σε ηλεκτρονικά συστήματα θα καταγράφεται ο αριθμός της πινακίδας των οχημάτων τους και ο χρόνος παραμονής τους ενώ το αντίτιμο για τη στάθμευση θα καταβάλλεται σε αυτόματο μηχάνημα πληρωμής. Ενώ όμως η λειτουργία των πάρκινγκ του Νέδοντα αυτοματοποιείται, πρόβλημα υπάρχει με την ελεγχόμενη στάθμευση στα υπόλοιπα σημεία της πόλης, διότι οι κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης έχουν γίνει περίπου δυσεύρετες, αφού έχουν μείνει λίγα τα καταστήματα που τις προμηθεύονται από το Δήμο για να τις πουλήσουν. Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος η δημοτική αρχή αποφάσισε να δώσει κίνητρο στα ενδιαφερόμενα καταστήματα αυξάνοντας το ποσοστό της προμήθειας από το 10 στο 15%...

Σε δηλώσεις που έκανε σήμερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Δημήτρης Μπούχαλης, τόνισε ότι με την αυτοματοποίηση της λειτουργίας των υπαίθριων χώρων στάθμευσης του Νέδοντα θα βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των οδηγών και επιπλέον ο Δήμος θα εξοικονομήσει το προσωπικό που τώρα απασχολείται στα πάρκινγκ και θα το αξιοποιήσει για άλλες ανάγκες.
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών πρόσθεσε ότι πρόκειται για μέτρο που δεν έχει εισπρακτικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι τα μισά από τα έσοδα αποδίδονται στο Δημόσιο για το ΦΠΑ και για το φόρο εισοδήματος. Αντίθετα ανέφερε ότι η συνεχής βελτίωση της λειτουργίας των χώρων στάθμευσης του Νέδοντα αποσκοπεί στο να καταστεί κατά το δυνατόν απρόσκοπτη η προσέλευση των καταναλωτών και επισκεπτών στο κέντρο της πόλης για την ενίσχυση της εμπορικής κίνησης κυρίως.
Ο Δημήτρης Μπούχαλης ανέφερε επίσης ότι με την αυτοματοποίηση αυτή θα αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα που υπάρχει σχετικά με το ενημερωτικό ταμπλό που πολλές φορές λέει ότι το κεντρικό πάρκινγκ είναι πλήρες ενώ υπάρχουν ελεύθερες θέσεις. Όπως είπε,  η παρακολούθηση των εισερχόμενων και εξερχόμενων οχημάτων στο πάρκινγκ  θα είναι ακριβέστερη οπότε και η ενημέρωση που θα παρέχεται από το ενημερωτικό ταμπλό θα είναι εγκυρότερη.
Σε ό,τι αφορά τις κάρτες της ελεγχόμενης στάθμευσης ο Δημήτρης Μπούχαλης τόνισε ότι η αύξηση του ποσοστού της προμήθειας στο 15% είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τα καταστήματα τα οποία και προέτρεψε να προμηθευτούν κάρτες για να τις μεταπωλούν στους οδηγούς.
Σημειώνεται, τέλος, ότι η προμήθεια του αυτοματοποιημένου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης γίνεται με leasing χρονικής διάρκειας πέντε ετών και με κόστος για το Δήμο ύψους 123.000 ευρώ περίπου. Προμηθεύτρια εταιρία έχει αναδειχθεί η "AMCO Ολοκληρωμένα Συστήματα Υψηλής Τεχνολογίας". 
Στ.Μ.