Σάββατο, 07 Μαϊος 2016 13:00

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στην Καλαμάτα κατά του ασφαλιστικού

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 
Σε διαδηλώσεις κατά του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου, που έχει προγραμματιστεί να ψηφιστεί την Κυριακή το βράδυ, καλούν για το πρωί της Κυριακής εργαζόμενους, συνταξιούχους, νέους, άνεργους, αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες οι συνδικαλιστικοί και άλλοι φορείς. Η κινητοποίηση συμπίπτει και με το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που μεταφέρθηκε από τα συνδικάτα μια εβδομάδα μετά λόγω Πάσχα. Την Παρασκευή το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν στην Καλαμάτα δύο απεργιακές διαδηλώσεις ενώ το Σάββατο μέλη και φίλοι του ΠΑΜΕ ταξιδεύουν στην Αθήνα, με πέντε λεωφορεία, προκειμένου να λάβουν μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο με προορισμό την Βουλή…

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε την Παρασκευή συλλαλητήριο που ξεκίνησε από την πλατεία 23ης Μάρτη, στην οποία έκανε ομιλία ο εκπρόσωπος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ, Παναγιώτης Κουφαλάκος. Τόνισε ότι σήμερα, με την ανάπτυξη της επιστήμης και με τη γνώση που υπάρχει, θα μπορούσαν οι άνθρωποι να ζουν χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Όπως υπογράμμισε όμως, τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, το οποίο υπηρετεί και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σκορπούν τη δυστυχία στην κοινωνία προκειμένου οι λίγοι να αυξήσουν τα αμύθητα πλούτη τους.
Το δεύτερο συλλαλητήριο έγινε την Παρασκευή στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, με τη συμμετοχή σειράς συνδικαλιστικών και άλλων φορέων.
Ακολούθησαν πορείες στο κέντρο της πόλης.
Σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις της Κυριακής, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, στις 10 το πρωί και των υπόλοιπων φορέων στο Εργατικό Κέντρο, στις 10:30. Θα ακολουθήσουν πορείες στο λιμάνι, στο μνημείο των φονευθέντων απεργών λιμενεργατών.
Στ.Μ.