Δευτέρα, 09 Μαϊος 2016 16:28

Κοινωνικό Ιατρείο και φορείς συζητούν για τους άξονες στους οποίους θα στηρίξουν τη συνεργασία τους

Κοινωνικό Ιατρείο και φορείς συζητούν για τους άξονες στους οποίους θα στηρίξουν τη συνεργασία τους

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ 
Μια πρώτη συζήτηση για την ανάπτυξη συνεργασίας με σκοπό την εκκίνηση ευρύτερης και συντονισμένης δράσης για την υποστήριξη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, καθώς και των προσφύγων, είχαν το Σάββατο το Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας και επαγγελματικοί φορείς της περιοχής. Συμφωνήθηκε να προχωρήσουν οι συζητήσεις και σε νέα συνάντηση που θα γίνει την άλλη εβδομάδα θα παρουσιαστούν συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις…

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του Συλλόγων Φίλων Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας (που έχει στήσει το Κοινωνικό Ιατρείο), «σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το  Σάββατο 7.5.16, στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, η συνάντηση των επαγγελματικών συλλόγων-φορέων της πόλης, μετά από πρόσκληση του Κοινωνικού Ιατρείου Καλαμάτας.
Αρχικά αναλύθηκαν οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτήν την πρόσκληση. Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, που βιώνουμε όλοι τα τελευταία χρόνια καθώς και το προσφυγικό, τον πόλεμο, τα αίτια και τους πραγματικούς υπεύθυνους της δημιουργίας του προσφυγικού ζητήματος.
Συμφωνήθηκε ότι υπάρχει ανάγκη και δυνατότητα συνεργασίας των φορέων γύρω από τα θέματα αυτά, καταρχήν σε τοπικό επίπεδο.
Διερευνήθηκαν άξονες συνεργασίας και τρόποι συντονισμού και συμφωνήθηκε, μετά τη συνεδρίαση και τη συζήτηση επ’ αυτών στα ΔΣ των φορέων-συλλόγων, να επανέλθουν σε μια νέα συνάντηση, την Τετάρτη 18/5/2016 στις 7.00 μμ , στο Εργατικό Κέντρο, με πιο συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις».