Κυριακή, 15 Μαϊος 2016 11:49

Καλό Καλοκαίρι από το αλληλέγγυο "Σχολείο μας"

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ 
Δέχονται και αυτοί επίθεση στα εργασιακά και το ασφαλιστικό τους, αντιμετωπίζουν καθημερινά τα ίδια προβλήματα με τον υπόλοιπο κόσμο, κι όμως βρίσκουν το χρόνο και τη διάθεση να προσφέρουν. Ο λόγος για τους εθελοντές εκπαιδευτικούς του αλληλέγγυου "Σχολείου μας", που την Παρασκευή το απόγευμα πραγματοποίησε την καλοκαιρινή γιορτή του στο 17ο Δημοτικό Καλαμάτας...

Περίπου 100 εκπαιδευτικοί δίδαξαν φέτος δωρεάν από σχολικά μαθήματα (σαν ενισχυτική διδασκαλία) μέχρι γαλλικά, μουσική, χορό, εικαστικά και δημιουργική γραφή σε 250 παιδιά που τα απογεύματα συμμετείχαν στο «Σχολείο μας», μια πρωτοβουλία του δραστήριου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.
Την Παρασκευή το απόγευμα η ατμόσφαιρα στην αυλή του 17ου Δημοτικού ήταν συγκινητική. Παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί έπαιξαν, απόλαυσαν κεράσματα, τραγούδησαν και χόρεψαν, ενώ οι μικροί μαθητές πήραν και τα «διπλώματά» τους! «Από το σχολείο που αγάπησες και σε αγάπησε!» έγραφε το αναμνηστικό που δόθηκε σε κάθε παιδάκι. 
Καλό καλοκαίρι ευχήθηκε σε όλους, εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η πρόεδρός του Χριστίνα Λαδά, ενώ χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Δημήτρης Οικονομόπουλος και ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας Παναγιώτης Κουφαλάκος.
Μ.Ν.