Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2016 20:52

Ενημέρωση για όσα καίνε τους συνταξιούχους: Φορολογικό, ασφαλιστικό, ΕΚΑΣ, φάρμακα…

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΩΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 
Ενημέρωση για το ασφαλιστικό, το φορολογικό, το ΕΚΑΣ, τα φάρμακα και όλα τα άλλα ζητήματα που καίνε τους συνταξιούχους θα δοθεί αύριο, Παρασκευή, το πρωί, σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, με τη συμμετοχή κλιμακίου της Ομοσπονδίας ΙΚΑ Ελλάδας. Ο πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας, Παναγιώτης Θεοδώρου, καλεί όλους τους συναδέλφους του να προσέλθουν και να ενημερωθούν…

Ειδικότερα, η σύσκεψη θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί και εκτός από το κλιμάκιο της Ομοσπονδίας θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΣΕΑ, καθώς και εκπρόσωποι των Ενώσεων Συνταξιούχων ΙΚΑ των γειτονικών Νομών.
Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι ο Παναγιώτης Θεοδώρου δήλωσε ότι αυτά είναι πολλά και ιδιαίτερα σοβαρά.
Ειδικότερα τόνισε ότι οι συνταξιούχοι ζητούν να μην κοπεί το ΕΚΑΣ, απαιτούν να αποκατασταθεί η μεγάλη αδικία όχι μόνο της αύξησης της εισφοράς των κύριων και επικουρικών συντάξεων από το 4% στο 6% αλλά και της επιβολής αυτής της εισφοράς επί της αρχικά καταβαλλόμενης σύνταξης. Όπως εξήγησε, οι συνταξιούχοι πληρώνουν αυτή την εισφορά επί του ποσού της πρώτης τους σύνταξης, παρότι η σύνταξη που παίρνουν τώρα έχει υποστεί συνεχείς και μεγάλες μειώσεις.
Ακόμη, ο Παναγιώτης Θεοδώρου ανέφερε ότι οι συνταξιούχοι ζητούν την πλήρη στελέχωση των υπηρεσιών του ΠΕΔΥ-ΙΚΑ αλλά και όπου απουσιάζουν ειδικότητες γιατρών να μην χρειάζεται να πληρώσουν για να εξεταστούν από εξωτερικούς γιατρούς. Επιπροσθέτως τόνισε ότι πρέπει να μειωθεί η συμμετοχή των συνταξιούχων στο φάρμακο, η οποία συμμετοχή, σημείωσε, σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει και το 80%!
Τέλος τόνισε ότι οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για τη μείωση του αφορολόγητου γιατί αυτό επιφέρει μείωση των συντάξεών τους και ακόμη διεκδικούν την αποκατάσταση των συντάξεών τους στο επίπεδο της προμνημονιακής εποχής καθώς και την καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης.
Στ.Μ.