Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2016 16:05

Ήπιος ο Νίκας, φωνάζουν Μαντάς-Αλειφέρη για τις δηλώσεις Καμένου

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Ήπια στάση κρατάει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, απέναντι στις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμένου, σχετικά με το στρατόπεδο της Καλαμάτας, τον Ομέρ Βρυώνη και τον Αντώνη Σαμαρά... Αντίθετα, έντονα αντέδρασαν, με γραπτές τους δηλώσεις, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς και η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη. Ο Πάνος Καμένος είπε στη Βουλή, σχετικά με το στρατόπεδο, ότι η Καλαμάτα δεν απειλείται από τον Ομέρ Βρυώνη για να έχει στρατεύματα που φυλάνε το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά...

Ο δήμαρχος Καλαμάτας ερωτηθείς σήμερα σχετικά απάντησε ότι θέλει πρώτα να ενημερωθεί από τους αρμοδίους, ενώ πρόσθεσε ότι αν επιβεβαιωθεί ότι υπάρχει ζήτημα ευελπιστεί ότι θα μπορέσουν να γίνουν θετικές ρυθμίσεις.
Ειδικότερα, η δήλωση του Περικλή Μαντά έχει ως εξής: «Οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου για το στρατόπεδο της Καλαμάτας, είναι άκρως προσβλητικές για τους πολίτες της Καλαμάτας, της Μεσσηνίας και ολόκληρης της Πελοποννήσου. Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά, ότι η στρατηγική του Υπουργού για τη λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων στη χώρα μας, διακατέχεται από στοιχεία ρεβανσισμού και πολιτικού τυχοδιωκτισμού.
Του επιστρέφουμε τις ειρωνείες, τις προκλήσεις και τις ανιστόρητες εκφράσεις.
Το στρατόπεδο της Καλαμάτας ήταν, είναι και θα παραμείνει άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Έχουν δαπανηθεί δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την ανακατασκευή του και αποτελεί ένα κόσμημα για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.
Η Πελοπόννησος διαχρονικά, φιλοξενεί στρατόπεδα τα οποία έχουν ενσωματωθεί στην καθημερινότητα των πολιτών και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι αυτής. Κάθε προσπάθεια, από οποιονδήποτε, που θα προσπαθήσει να διαταράξει αυτή την ισορροπία, θα βρει αντιμέτωπους όλους μας».
Η Ελένη Αλειφέρη, από την πλευρά της, προέβη στην εξής γραπτή δήλωση: «Οκ. Πάνος Καμμένος δημιουργεί με τις χθεσινές του δηλώσεις για το Ιστορικό 9ο Σύνταγμα Πεζικού Καλαμάτας, αίσθημα απογοήτευσης και θλίψης στη Μεσσηνία καθώς και προβληματισμό στους πολίτες για τα κριτήρια με τα οποία αντιμετωπίζονται σοβαρά εθνικά και κοινωνικά ζητήματα από τους έχοντες την εξουσία και ασκούντες την πολιτική.    
Οι απαξιωτικές τόσο για τους Μεσσήνιους πολίτες όσο και για τους υπηρετούντες οπλίτες και αξιωματικούς του 9ου Συντάγματος δηλώσεις του κ.Καμμένου, πρωτίστως δεν τιμούν  αυτή καθαυτή τη θέση ενός  Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Πατρίδας μας.
Δυστυχώς,  η μόνη  σκέψη που διακατέχει πλέον τους Μεσσήνιους πολίτες είναι ότι ασφαλώς δεν «κινδυνεύουν  από τον Ομέρ Βρυώνη», κινδυνεύουν, όμως, από   την πολιτική εμπάθεια του κ. Καμμένου.
Κατόπιν τούτων καλούμε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας  να αναλογιστεί τα λόγια και τις πράξεις του  και να ανακαλέσει  άμεσα.
Τέλος, καλούμε τους φορείς της Μεσσηνίας αλλά και τους πολίτες  να τοποθετηθούν αξιώνοντας το σεβασμό που τους αρμόζει».