Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2016 19:04

Οίκος Φιλοξενίας «Παπαδοπούλειον»: Τι προσφέρει και πόσο κοστίζει

Ο Νίκος Παπαδόπουλος ανάμεσα στην Άννα Καλογεροπούλου και τον Κωνσταντίνο Κρεμμυδά Ο Νίκος Παπαδόπουλος ανάμεσα στην Άννα Καλογεροπούλου και τον Κωνσταντίνο Κρεμμυδά

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 
Φτάνοντας στον Οίκο Φιλοξενίας Ηλικιωμένων «Παπαδοπούλειον» μπορεί και να «ντραπείς» για λίγο μέχρι να αποφασίσεις να μπεις μέσα. Τόσο περιποιημένος και όμορφος είναι ο χώρος. Το ότι όμως είναι ένας εξαιρετικός χώρος δεν σημαίνει ότι είναι και ακριβός. Αυτό υπογράμμισαν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, οι εκπρόσωποι του Οίκου Φιλοξενίας. Ανέφεραν ότι το κόστος φιλοξενίας ξεκινάει από τα 50 ευρώ την ημέρα, προσθέτοντας μάλιστα ότι είναι μια τιμή ιδιαίτερα χαμηλή σε σχέση με τις υπηρεσίες που παρέχονται. Όπως εξήγησαν, η τιμή αναπροσαρμόστηκε σε αυτά τα επίπεδα με απόφαση του Σταύρου Παπαδόπουλου, στο πλαίσιο της βούλησής του αυτό το έργο να είναι προσιτό στο μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας. Σημείωσαν επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια ώστε να πληροφορηθεί όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος της Μεσσηνίας, της Πελοποννήσου και της Αττικής για την έναρξη λειτουργίας αυτού του Οίκου και το τι ακριβώς παρέχει…

Για τον Οίκο Φιλοξενίας «Παπαδοπούλειον» μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Νίκος Παπαδόπουλος, ο επιστημονικός υπεύθυνος του Οίκου, νευρολόγος Κωνσταντίνος Κρεμμυδάς και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Άννα Καλογεροπούλου.
Η Άννα Καλογεροπούλου επισήμανε ότι το κόστος φιλοξενίας, όσον αφορά χρονική διάρκεια ενός μήνα, ξεκινάει από τα 1.500 ευρώ. Το κόστος αυτό καλύπτει φιλοξενία σε δίκλινο δωμάτιο, με καθημερινή ιατρική και νοσηλευτική παρακολούθηση, με πέντε γεύματα τη μέρα, με σειρά δραστηριοτήτων για τους φιλοξενούμενους, από την καλλιέργεια κήπου μέχρι παραδοσιακούς χορούς, ήπια γυμναστική, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις κ.ά
Επιπλέον η Άννα Καλογεροπούλου ανέφερε ότι ισχύουν ειδικές τιμές για ζευγάρια ή και για συνοδούς ηλικιωμένων.
Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων αναφέρθηκε επίσης στο άριστο σημείο στο οποίο έχει ανεγερθεί ο Οίκος Φιλοξενίας, στους πρόποδες του Ταϋγέτου, με εκπληκτική θέα στο Μεσσηνιακό Κόλπο και με ελάχιστη απόσταση από το κέντρο της πόλης, από το νοσοκομείο, το αεροδρόμιο, τον αυτοκινητόδρομο.
Κλείνοντας η Άννα Καλογεροπούλου σημείωσε: «Αυτό που δύσκολα κοστολογείται, περιλαμβάνεται όμως στην τιμή, είναι ότι οι φιλοξενούμενοι της μονάδας θα νοιώθουν ότι αποτελούν μέλη μιας κοινότητας που τους προσφέρει κοινωνικοποίηση, πολλά ενδιαφέροντα, εγκάρδια χαμόγελα, φιλόξενες καρδιές για να νοιώθουν… σαν στο σπίτι τους!».
Ο επιστημονικός υπεύθυνος του Οίκου, Κωνσταντίνος Κρεμμυδάς, επισήμανε από την πλευρά του ότι η μονάδα αυτή αποτελείται από δύο βραχίονες, δύο αυτόνομες κλινικές. Ο πρώτος βραχίονας αφορά τις παρεχόμενες ξενοδοχειακές υπηρεσίες και όπως τόνισε ο γιατρός, ο λόγος που ένας ηλικιωμένος ή ένα ζευγάρι ηλικιωμένων μπορεί να επιλέξει τον Οίκο είναι επειδή παρέχει ό,τι προσφέρει και ένα ξενοδοχείο, με τη διαφορά όμως ότι οι συνθήκες διαφέρουν σε σχέση με ένα κοινό ξενοδοχείο κυρίως σε ό,τι αφορά την ησυχία και τη συνύπαρξη ατόμων της ίδιας περίπου ηλικίας.
Ο δεύτερος βραχίονας, συνέχισε ο κ. Κρεμμυδάς, αφορά τα άτομα με ζητήματα υγείας, και μάλιστα σε δύο κατηγορίες, μία για τα αυτοεξυπηρετούμενα άτομα και μία για τα μη αυτοεξυπηρετούμενα. Ο επιστημονικός υπεύθυνος σημείωσε ότι ο Οίκος στα συγκεκριμένα άτομα παρέχει 24ωρη νοσηλευτική φροντίδα και καθημερινή ιατρική παρακολούθηση.
Ο γιατρός τόνισε, κλείνοντας, ότι ο Οίκος «Παπαδοπούλειον» λειτουργεί προσαρμόζοντας τις υπηρεσίες του στις ανάγκες των φιλοξενούμενών του και γι’ αυτό το λόγο «απευθυνόμαστε σε όσους μας χρειάζονται».
Ο διευθύνων σύμβουλος, Νίκος Παπαδόπουλος, σημείωσε από την πλευρά του ότι ο Οίκος Φιλοξενίας παρέχει «προσιτή πολυτέλεια» και είναι οπωσδήποτε ο καλύτερος οίκος από όσους ανάλογους λειτουργούν στη χώρα.
Αναφέρθηκε στο πολυπλόκαμο νομικό πλαίσιο που βάζει συνεχώς εμπόδια για την υλοποίηση πρωτοβουλιών όπως είναι η δημιουργία του συγκεκριμένου Οίκου Φιλοξενίας, ταυτόχρονα όμως υπογράμμισε ότι η εταιρία τηρεί με προσήλωση τη νομοθεσία, είναι τυπικότατη στις υποχρεώσεις της, γι’ αυτό και έχει αναγκαστεί να μην δεχθεί αιτήσεις φιλοξενίας που σε ένα βαθμό μπορεί να μην καλύπτονταν από το νόμο.
Ακόμη ο κ. Παπαδόπουλος σχολίασε ότι «ακούγονται παραμύθια» σχετικά με το κόστος φιλοξενίας στον Οίκο «Παπαδοπούλειον» και διαβεβαίωσε ότι η φιλοξενία δεν είναι ακριβή και επιπλέον η «παραμονή είναι ανοιχτή. Εδώ πέρα έρχεται κάποιος για να ζήσει καλύτερα, όχι για να ζήσει φυλακισμένος».
Επιπροσθέτως ο διευθύνων σύμβουλος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το προσωπικό του Οίκου, ιδιαίτερα το νοσηλευτικό, ενώ, ακόμη, τόνισε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από το εξωτερικό για τη φιλοξενία ηλικιωμένων που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα για τις διακοπές τους.
Κλείνοντας ο Νίκος Παπαδόπουλος τόνισε ότι η δημιουργία του Οίκου Φιλοξενίας «Παπαδοπούλειον» είναι μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία στην Ελλάδα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το παράδειγμα αυτό του Σταύρου Παπαδόπουλου θα βρει και άλλους μιμητές στη χώρα.
Στ.Μ.