Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016 20:01

Καταγγελία: "Παράνομη διάλυση και χορήγηση χημειοθεραπευτικών στο Νοσοκομείο"!

ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ 
Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας γίνεται παράνομη διάλυση χημειοθεραπευτικών, με κίνδυνο μάλιστα τον επηρεασμό της υγείας προσωπικού και νοσηλευόμενων, καταγγέλλει η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η Ομοσπονδία καλεί τα μέλη της στο Νοσοκομείο Καλαμάτας να απέχουν από τη συγκεκριμένη παράνομη, όπως υπογραμμίζει, πράξη. Η καταγγελία απευθύνεται στον διοικητή του Νοσοκομείου, Γιώργο Μπέζο, ενώ κοινοποιείται στον υπουργό Υγείας και στον διοικητή της υγειονομικής περιφέρειας…

Η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ στην καταγγελία της, που υπογράφεται από τον πρόεδρο και τον γραμματέα της, Αριστείδη Δάγλα και Γιώργο Αβραμίδη αντίστοιχα, τονίζει τα εξής: «Κατόπιν καταγγελιών του Συλλόγου Νοσηλευτών Μεσσηνίας, σας ενηµερώνουµε ότι στην Ουρολογική κλινική του Γ.Ν. Καλαµάτας διενεργούνται ενδοκυστικές εγχύσεις κυτταροστατικών φαρµάκων, τα οποία διαλύονται στο χώρο της Μονάδας Μεσογειακής Αναιµίας από τους Νοσηλευτές, κάτι που αντιβαίνει ευθέως στην κείµενη νοµοθεσία.
Όποιος διαθέτει ακόµα και τις στοιχειώδεις γνώσεις περί του θέµατος, γνωρίζει ότι τα φάρµακα αυτά είναι ουσίες υψηλής τοξικότητας, επηρεάζοντας σηµαντικά την υγεία όσων ασχολούνται µε τη διαχείρισή τους, όταν µάλιστα δεν τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις ασφαλείας και δεν παρασκευάζονται από το κατά νόµον κατάλληλο προσωπικό, ήτοι το προσωπικό του Φαρµακείου (Φαρµακοποιοί και βοηθοί αυτών), αλλά και την υγεία όσων ασθενών νοσηλεύονται στον ίδιο θάλαµο µε τους πάσχοντες και χρησιµοποιούν τους ίδιους χώρους υγιεινής.
Επιπλέον, οι συνεχείς πιέσεις του Διευθυντή της εν λόγω κλινικής προς την Προϊσταµένη του Τµήµατος να συνεχίσει να απασχολεί το νοσηλευτικό προσωπικό µε αυτό το επικίνδυνο αλλότριο καθήκον, έχουν ξεπεράσει τα όρια της ορθής συνεργασίας που πρέπει να υπάρχει µεταξύ των µελών της θεραπευτικής οµάδας.
Κλείνοντας, τονίζουµε ότι η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ καλύπτει πλήρως τα µέλη της να αρνηθούν από την προσεχή Δευτέρα 13/6, να εκτελέσουν τη συγκεκριµένη προδήλως παράνοµη πράξη της διάλυσης των κυτταροστατικών και επιφυλασσόµαστε να προσφύγουµε στη δικαιοσύνη αν η συγκεκριµένη κατάσταση συνεχιστεί».