Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016 21:13

Η Καλαμάτα υπόσχεται ότι θα διοργανώσει το καλύτερο κύπελλο ιστιοπλοΐας για παιδιά!

Χρήστος Τσάμης, Αντωνία Μπούζα, Δημήτρης Κακαλίκας και Χάρης Βγενής Χρήστος Τσάμης, Αντωνία Μπούζα, Δημήτρης Κακαλίκας και Χάρης Βγενής

ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΝΟΚ-ΝΑΣΚ 
Πανελλήνιο κύπελλο νέων ιστιοπλόων ετοιμάζεται να φιλοξενήσει η Καλαμάτα, σε μια ακόμη σύμπραξη του Ναυτικού Ομίλου «Ο Ποσειδών» και του Ναυταθλητικού Συλλόγου «Αίολος», οι οποίοι υπόσχονται ότι η διοργάνωση θα είναι εξαιρετική, ίσως η καλύτερη που έχει γίνει. Το Πανελλήνιο Κύπελλο OPTIMIST για παιδιά ηλικίας μέχρι 11 χρόνων θα γίνει από τις 26 έως τις 29 Ιουνίου. Αναμένονται στην πόλη τουλάχιστον 200 παιδιά από διάφορες περιοχές της χώρας και άλλοι τόσοι τουλάχιστον συνοδοί, οι οποίοι θα μείνουν περίπου για μία εβδομάδα…

Για τη διοργάνωση μίλησαν σήμερα, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στο εστιατόριο του Ναυτικού Ομίλου, ο έφορος ιστιοπλοΐας νοτιοδυτικής Ελλάδας Δημήτρης Κακαλίκας, οι εκπρόσωποι του Ναυτικού Ομίλου Χρήστος Τσάμης, του Ναυταθλητικού Συλλόγου Χάρης Βγενής και η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα.
Ο Δημήτρης Κακαλίκας εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι οι δύο ιστιοπλοϊκοί (και όχι μόνο) σύλλογοι της πόλης συνεργάζονται ξανά για την πραγματοποίηση αυτής της μεγάλης διοργάνωσης. Αναφέρθηκε μάλιστα στην προηγούμενη συνεργασία τους, πριν από δύο χρόνια, για την πραγματοποίηση πανελλήνιου πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας, η οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Ο Δημήτρης Κακαλίκας τόνισε επίσης ότι η Καλαμάτα είναι ιδανική περιοχή για την ιστιοπλοΐα και σχολίασε ότι αν οι φορείς δείξουν αγάπη για τον αθλητισμό τότε μπορούν να γίνουν θαύματα στην πόλη.
Η Αντωνία Μπούζα σημείωσε από την πλευρά της ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει τους δύο ιστιοπλοϊκούς συλλόγους για την πραγματοποίηση αυτής της διοργάνωσης, διότι τόνισε ότι αυτή θα συμβάλλει στην προβολή της περιοχής. Ιδιαίτερα όμως υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια στηρίζει διότι πρόκειται για μια διοργάνωση που αναφέρεται σε παιδιά, τα οποία μέσα από την ιστιοπλοΐα μπορούν να χτίσουν ισχυρή και ολοκληρωμένη προσωπικότητα.
Ο Χρήστος Τσάμης ευχαρίστησε θερμά το Δήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την υποστήριξή τους. Σημείωσε ότι το συγκεκριμένο Κύπελλο γινόταν επί σειρά ετών στην Ιτέα, όπου όλοι οι τοπικοί φορείς συνέβαλλαν ώστε η διοργάνωση να είναι επιτυχημένη. Είπε λοιπόν ο κ. Τσάμης ότι ανάλογη στήριξη πρέπει να υπάρχει και στην Καλαμάτα, ώστε η διοργάνωση αυτή να εδραιωθεί και να επαναλαμβάνεται και τα επόμενα χρόνια. Τέλος, ο εκπρόσωπος του Ναυτικού Ομίλου ανέφερε ότι τον αγώνα θα μπορούν να παρακολουθήσουν και παιδιά της περιοχής που δεν ανήκουν σε κάποιο σύλλογο, επάνω σε θαλάσσια μέσα των διοργανωτών, που με αυτόν τον τρόπο θέλουν να φέρουν σε γνωριμία τα παιδιά με τη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα.
Τέλος, ο Χάρης Βγενής επίσης ευχαρίστησε την Περιφέρεια και το Δήμο για την υποστήριξή τους, αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία που έχουν οι δύο ιστιοπλοϊκοί σύλλογοι, ενώ κάλεσε τις τοπικές επιχειρήσεις να συμμετέχουν, στηρίζοντας και αυτές τη διοργάνωση, που θα φέρει περίπου 500 επισκέπτες στην πόλη.
Στ.Μ.