Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016 23:04

Κωστής Χατζηδάκης: "Παγκόσμιο ρεκόρ στα ψέματα παίρνει η κυβέρνηση"…

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ… 
Με μοναχό του μεσαίωνα, που βαφτίζει το κρέας ψάρι, παρομοίασε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, την κυβέρνηση, κατά την ομιλία του το βράδυ της Τετάρτης στην ανοιχτή Νομαρχιακή Συνέλευση του κόμματος, στην Καλαμάτα. Όπως λοιπόν οι μοναχοί του μεσαίωνα παρουσίαζαν τα πράγματα όπως τους συνέφερε, έτσι, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., τα παρουσιάζει και η κυβέρνηση. Μόνο που, όπως συνέχισε, «η κυβέρνηση έχει πλέον παγιδευτεί στα ψέματά της» και θα εξαναγκαστεί να φύγει. Η μόνη λύση για τη χώρα, πρόσθεσε ο Κωστής Χατζηδάκης, είναι η Νέα Δημοκρατία γιατί, όπως υποστήριξε, φέρνει «την ελπίδα της αλήθειας»!...

Η Νομαρχιακή Συνέλευση της Νέας Δημοκρατίας έγινε στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», το οποίο δεν γέμισε.
Ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της κυβέρνησης είναι ότι πρώτον παίρνει το παγκόσμιο ρεκόρ στη δημαγωγία και στα ψέματα και δεύτερον βλάπτει καθημερινά αυτούς που ήρθε να υποστηρίξει, τα μεσαία και χαμηλά στρώματα.
Σε ό,τι αφορά τα ψέματα, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και αναφέρθηκε σε δύο περιπτώσεις, για τις οποίες είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τον είχε «τηγανίσει» όταν ήταν υπουργός Ανάπτυξης. Ειδικότερα αναφέρθηκε στην παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων, σημειώνοντας ότι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε τον ίδιο και την κυβέρνηση για ξεπούλημα αλλά τελικά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε την υπογραφή της για αυτή την παραχώρησή. Αναφέρθηκε επίσης στη λεγόμενη εργαλειοθήκη του ΟΑΣΑ, σημειώνοντας ότι ενώ η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά δεν την υιοθέτησε στο σύνολό της ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση εξαπέλυε φοβερές κατηγορίες, όταν όμως πήρε την κυβέρνηση ήρθε να υιοθετήσει ακόμη και εκείνες τις εισηγήσεις του ΟΟΣΑ που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αφήσει στην άκρη.
Ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε επίσης ότι ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση είχε οδηγήσει τη χώρα σε μια αμυδρή ανάπτυξη, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την ξανάριξε στο πηγάδι της ύφεσης. Σχολίασε δε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει πει ότι ο στόχος είναι το 2017 να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη, να βγει στις αγορές και να αρθούν οι τραπεζικοί περιορισμοί, τονίζοντας ότι όλα αυτά ίσχυαν όταν έπεσε η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι τα ψέματα και η δημαγωγία της κυβέρνησης είναι γνωστά πλέον ακόμη και στον τελευταίο πολίτη της χώρας, γι’ αυτό και το κόμμα του δεν χρειάζεται να καταναλώνει και μεγάλη ενέργεια προκειμένου να αναδείξει αυτή την κατάσταση. Εκείνο που προέχει για τη Ν.Δ., συνέχισε ο Κωστής Χατζηδάκης,  είναι να ανασυνταχθεί, να γίνει δημιουργική, να μιλάει με τη γλώσσα της αλήθειας, να δημιουργήσει την ελπίδα της αλήθειας, ώστε να ακολουθήσει και η Ελλάδα το δρόμο που ακολούθησαν οι άλλες χώρες που βγήκαν από το μνημόνιο, η Ιρλανδία, η Κύπρος και η Πορτογαλία.
Δεν αξίζει στην Ελλάδα και τους Έλληνες η σημερινή κατάσταση, είπε ο Κωστής Χατζηδάκης και τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές, θα κερδίσει και τον πόλεμο ώστε το 2021, στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, να είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες υπερήφανοι ανάμεσα στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Στ.Μ.