Τρίτη, 05 Ιουνίου 2012 20:20

Πρόταση για ντιμπέιτ των επικεφαλής των συνδυασμών στη Μεσσηνία από το ΚΚΕ

Πρόταση για ντιμπέιτ των επικεφαλής των συνδυασμών στη Μεσσηνία από το ΚΚΕ

ΣΚΟΠΟΣ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 
ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ

Ντιμπέιτ με τους επικεφαλής των συνδυασμών που «κατεβαίνουν» στη Μεσσηνία ή έστω με όποιους επιλέξουν τα κόμματα, στην κεντρική πλατεία ή άλλο δημόσιο χώρο, με σκοπό την προβολή των θέσεων των κομμάτων και την ενημέρωση του λαού, προτείνει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ Μεσσηνίας.

Η πρόταση που παρουσιάστηκε πριν λίγο με δελτίο τύπου έχει ως εξής: «Το ΚΚΕ στα πλαίσια της πολιτικής ενημέρωσης του λαού προτείνει να γίνει δημόσιο ντιμπέιτ των επικεφαλής των ψηφοδελτίων (ή όποιων επιλέξουν τα άλλα κόμματα) σε δημόσιο χώρο (κεντρική πλατεία ή αλλού) με τηλεοπτική κάλυψη από τα τοπικά κανάλια. Τις ερωτήσεις να τις κάνουν δημοσιογράφοι από τις εφημερίδες, το διαδίκτυο και από τα τοπικά κανάλια. Τη διάταξη των δημοσιογράφων να την αποφασίσουν τα τοπικά ΜΜΕ. Μετά από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων μπορούν να ακολουθήσουν ερωτήσεις κοινού που θα δέχονται οι δημοσιογράφοι που θα συμμετέχουν στη συζήτηση. Οι ερωτήσεις μπορούν να έχουν στοιχεία και για τα τοπικά ζητήματα.
Το μόνο όρο που βάζει το ΚΚΕ για τη διεξαγωγή της συζήτησης, είναι η ερώτηση που θα τίθεται να είναι κοινή για όλους, όπως και ο χρόνος. Άλλες ιδέες και απόψεις για το ντιμπέιτ μπορούν να συζητηθούν σε σύσκεψη δημοσιογράφων και κομμάτων για την καλύτερη διεξαγωγή του ντιμπέιτ με πρωτοβουλία και των τοπικών ΜΜΕ. Πιστεύουμε ότι ένα διάστημα τριών ημερών είναι αρκετό για να βρεθεί κοινή φόρμουλα για τη συζήτηση των εκπροσώπων από τα ΜΜΕ και τα κόμματα».